15 Eylül Apple etkinliğinde iPhone 12 ailesi gelmeyebilir; peki beklentiler ne?

08 Eylül 2020 20:40

Apple, 15 Eylül tarihinde beklenen donanım etkinliğini düzenliyor. Ancak bu etkinlikte iPhone 12 ailesi karşımıza çıkmayabilir.

15 Eylül Apple donanım etkinliği sağlam kaynak Mark Gurman’a göre sadece iPad Air 4 ve yeni akıllı saat Apple Watch Series 6 duyurularına ev sahipliği yapacak. Henüz bu bilgi yüzde 100 kesin değil ancak beklentiler yüksek oranda bu yönde. Aktarıldığı kadarıyla kadarıyla teknoloji devi dört farklı modelden oluşan iPhone 12 ailesini ekim ayındaki ayrı bir etkinliğe bırakmak istiyor. Bu da artık etkinlikler internet üzerinden yapıldığı için gayet mümkün olabilir deniyor. 15 Eylül’de gelecek ürünlerden iPad Air 4‘ün iPad Pro’lar ile benzer bir tasarıma sahip olduğu aktarılıyor. Face ID yerine Apple için bir ilke imza atarak “yana konumlandırılan” Touch ID parmak izi sensörü ile yolda olduğu aktarılan model, yüksek ihtimalle gücünü 5 nm A14 Bionic işlemciden alacak ve 11 inç ekran ile karşımıza çıkacak. Ürünün fiyatı ise 499 dolardan başlayabilir tahminleri yapılıyor. Ancak bunun kesin olmadığını bir kez daha belirtmek gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iPhone 12 için biraz daha bekleyeceğiz. Peki Apple iPad Air 4 yanında gelecek Watch Series 6 neler sunacak?

Akıllı saat Apple Watch Series 6, en son çıkan bilgilere göre oksijen doygunluğunu belirleme özelliği ile karşımıza çıkacak. Aktarıldığı kadarıyla saat kandaki oksijen seviyesi belirlenen düzeyin altına düştüğünde bildirimde bulunacak. Kan oksijen seviyesindeki düşüş ciddi solunum veya kardiyak problemlere neden olabiliyor deniyor ve bu konuda bilekten sürekli ölçüm gerçekten hayati görünüyor. Yeni sensörleriyle uyku takibi konusunda da gelişmiş veriler sunacağı aktarılan modelin, ayrıca “panik atak” belirleme desteğine sahip olacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Firma daha önce de duyduğumuz kadarıyla yeni saatiyle kalp gibi beynin derinliklerine de inmek istiyor.

İlginizi Çekebilir

Firmanın en son iPad Pro modelleri ile tanışın

Paylaş