1500 beygir gücünde! Dünyanın en hızlı düz vitesli Ford Mustang modeli [Video]

15 Şubat 2019 21:30

Yaşı yetenler hatırlayacaktır; eskiden sadece lüks otomobillerde gördüğümüz otomatik şanzımanlar artık her yerde! Hatta artık spor otomobillerde dahi vazgeçilmez hale geldiler. Üstelik düz vitesli alternatiflerine göre daha iyi performans sağladıklarını söylemek de mümkün. Öyle ki yeni nesil bir çok “canavar” sadece otomatik vites seçeneğine sahip. Haberimize konu olan ise düz vitesli bir Ford Mustang!

Ancak düz vites tutkunlarının bu sevdadan kolay kolay vazgeçmeyeceği de bir gerçek. Fotoğrafta şahlandığı görülen, haberimize de konu olan 1998 model Ford Mustang SVT Cobra’nın sahibi de düz vites tutkunlarından. Yaklaşık 4 yıl önce satın aldığı Ford Mustang’in 305 beygirlik orijinal V8 makinesini beğenmemiş olacak ki farklı arayışlara girmiş. Turbo ve süperşarj gibi birkaç güncellemeden sonra işler ciddiye binmiş ve Levin Motorsport’un kapısını çalmış. Standart 4.6 litrelik V8 makine ile başlayan yolculuk “Minion” isimli bu 1500 beygirlik canavarla son bulmuş.


Muazzam güç takviyesi ve süspansiyon modifikasyonlarıyla dikkat çeken Ford Mustang, aynı zamanda temel güvenlik ekipmanlarıyla donatılmış. Rollcage, yangın söndürücü ve diğer yarış donanımlarına rağmen Minion hala yasal olarak caddeye de çıkabiliyor. Daha fazla vakit kaybetmeden haberin devamında yer alan videodan Minion ne gibi yeteneklere sahip görebilirsiniz.

Video

Minion’la tanışın!

Paylaş