2021 Skoda Fabia ailesi için tanıtım tarihleri ve versiyon planlaması netleşti

29 Mart 2021 17:00

7 yılın ardından yeni bir nesli beraberinde getirecek 2021 Skoda Fabia, iki farklı gövde tipiyle satışa sunulacak.

Uzun süredir devam eden geliştirme süreci için artık son aşamaların gerçekleştirildiği 2021 Skoda Fabia için resmi kanattan bilgiler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz şubat ayı içerisinde teknik nitelik bazında parçaların gönderildiği yeni neslin tanıtım programları da netleşti. Açıklanan yeni planlama kapsamında yeni Fabia’nın tanıtımı mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Geliştirme sürecinde Station Wagon gövde tipinin de olacağı açıklanan ailenin bu versiyonunu bekleyenler içinse süreç biraz uzun olacak. Eğer bir değişiklik olmaz ise SW Fabia 2023 öncesinde satışta olmayacak. Bunun en temel sebebiyse grubun içerisinde olduğu elektrik dönüşümüyle birlikte üretim operasyonlarının da yeniden yapılandırılıyor olması.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Skoda Fabia için netleşen detaylar

7 yılın ardından yeni bir nesile kavuşacak olan Fabia, Scala ve Octavia sonrası revize edilen yeni marka yüzüyle yola devam etmeye hazırlanıyor. Volkswagen grubunun MQB A0 platformu üzerine geliştirileceğin bildiğimiz yeni Fabia, teknolojisini ve motorlarını da buna paralel parçalar üzerinden alacak. Aracın ebatları da resmiyet kazanan detaylar arasında. Bu kapsamda 4.107 milimetre uzunluk ve 1.780 milimetre genişlik değerlerine sahip bir jenerasyon çıkarılacağını biliyoruz. Daha uzun ve geniş yapısının yanında önceki neslin göre aks mesafesi 94 milimetre artırılacak olan Fabia’nın kullanışlılık yanında dış görünüş olarak da daha oturaklı bir araç olacağını söyleyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fabia’nın yeni nesille birlikte elektronik asistan destekleri de modern dünyaya uygun şekilde çeşitlendirilecek. Adaptif Hız sabitleyişi ,şerit takip, trafik ve park asistanları bu noktada üst segment otomobilleri aratmayacak şekilde Fabia’nın da listelerinde kendisine yer bulacak. Yeni neslin kaputunun altında ise bizleri 1.0 litrelik motorun turbo ve atmosferik versiyonları karşılayacak. Satın alınabilecek en güçlü Fabia versiyonunda ise 1,5 litrelik motoru 150 PS’lik güç üretim kombinasyonunda göreceğiz. Şanzıman kısmında manuel ile birlikte 7 kademeli DSG listede olacak.

İlginizi çekebilir

Yeni Octavia çarpışma testi

Paylaş