2022 Toyota Yaris Cross; Türkiye satışları başlayan modelin donanım detayları

21 Haziran 2022 21:10

Kompakt SUV segmentine yeni bir soluk getiren 2022 Toyota Yaris Cross, standart güvenlik ekipmanlarıyla kullanıcıların dikkatini çekecek.

Haziran ayıyla birlikte Türkiye pazarına giriş yapan 2022 Toyota Yaris Cross, B SUV segmetine yeni bir soluk getiriyor. Uzun süredir benzer modeller üzerine şekillenen ürün gamı için de adeta taze kan niteliği taşıyan ailenin ilk andan itibaren zengin versiyon çeşitliliğine sahip olması da önemli. İki farklı motor odağında toplamda yedi farklı kombinasyonla tercih edilebilen Yaris Cross’un benzinli motor üzerinden başlangıç fiyatı 667.800 TL olarak resmiyet kazandı. En pahalı versiyonda rakam 829.300 TL’ye kadar çıkabiliyor.

2022 Toyota Yaris Cross zengin güvenlik asistanlarıyla geliyor

Yaris Cross ürün gamı kendi içerisinde çeşitlenen donanım paketlerine bakıldığında güvenlik tarafında baz versiyonda dahi zengin standart donanımla geliyor. Toyota Safety Sense 2.5 aktif güvenlik ve sürücü asistan sistemleri, Yaris Cross modelinde standart olarak sunuluyor. Yaya ve Bisikletli Algılama Özellikli Ön Çarpışma Önleyici Sistem, tüm hızlarda çalışan Adaptif Hız Sabitleyici, Akıllı Şerit Takip Sistemi, Otomatik Yanan Uzun Farlar, Ön Orta Hava Yastıkları ve Kavşakta Çarpışma Önleme Sistemi gibi elemanlar yeni Yaris Cross’u güvenlikte üst segmentleri aratmayan bir model seviyesine getiriyor.


Ailenin benzinli versiyonları; Dream, Dream X-Pack, Flame X-Pack; hibrit versiyonlar ise Dream, Dream X-Pack, Flame X-Pack ve Passion X-Pack donanım seçenekleriyle tercih ediliyor. Tüm versiyonlarda güvenlik dışında; 8 inç Toyota Touch 2 multimedya sistemi, Apple CarPlay ve Andriod Auto akıllı telefon entegrasyonları, 7 inç renkli TFT sürücü gösterge ekranı, kablosuz şarj ünitesi, geri görüş kamerası ve elektronik park freninin standart olarak gelmesi de dikkat çekenler arasında. Bununla birlikte versiyona göre 10 inç ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, çift bölgeli otomatik klima, sürücü ve ön yolcu koltuk ısıtma özelliği ve ambiyans aydınlatma da araçlarda yer alan özellikler arasında. 397 litrelik bagaj hacmine sahip olan modelde koltuklar yatırıldığı bu rakam 1.097 litreye kadar esneyebilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yaris Cross, segmentinde tam elektrikli sürüş deneyimi sunan tek model olarak şu aşamada farklı bir noktada konumlanacak. 1,5 litre hibrit ve 1,5 litre benzinli motor seçeneklerinin tercih edilebildiği ürün gamında, hibrit sistem 116 PS güç ve 120 Nm tork sağlıyor. Bu kombinasyonda gelen e-CVT şanzıman ile birlikte kullanıcılara 4,6 litrelik karma tüketim verisi vadediliyor. Yaris Cross modelinde kullanılan lityum iyon batarya, yüksek verimliliğiyle öne çıkıyor. Bataryada yapılan geliştirmelerle birlikte Yaris Cross Hybrid şehir içi sürüşlerde sıfır emisyon ve sıfır yakıt tüketimiyle daha uzun süre yol alabiliyor. Sadece elektrik motorunu kullanarak 130 km/s hıza kadar çıkabiliyor. 1,5 litrelik benzinli motor ise standart CVT şanzımanla kombin ediliyor. Bu versiyonda kullanıcılara 125 PS maksimum güç ve 153 Nm maksimum tork sunuluyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Paylaş