2023’te Türkiye’de sunulacak MG4 Electric hakkında bilmeniz gerekenler

30 Aralık 2022 14:21

Yeni nesil batarya mimarisi ile elektrik rekabetinde dikkat çekecek MG4 Electric, 2023’te Türkiye listelerinde olacak.

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2022 yılı, elektrikli otomobil segmentinde fazlasıyla hareketli geçti. Mercedes’in EQ ürün gamını tamamladığı, BMW’nin de önemli üyelerini dahil ettiği rekabette Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 gibi farklı modeller de karşımıza çıkıyor. Stellantis Grubu da Peugeot e-2008, Citroen e-C4, Opel Mokka-e ve Corsa-e gibi üyelerini 2022’de sınırlı adetlerde olsa da dahil etti. Bir süredir Türkiye pazarında olan MG de, ZS modelinin yanında 2023 yılına önemli bir üyeyi eklemeye hazırlanıyor. İlk çeyrekte satışa sunulması beklenen MG4 Electric, özellikle altyapı mimarisiyle dikkat çekecek bir model olacak. Kısa süre önce dahil olduğu Euro NCAP testlerinden de başarılı sonuç elde eden modelin öne çıkan detaylarına yakından bakıyoruz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MG4 Electric menzil ve diğer teknik detaylar

MG4 Electric, ürün gamında ilk kez kullanılan altyapı elemanlarını barındırması sebebiyle fazlasıyla önemli bir model. MG’nin MSP adını verdiği yeni mimariyi kullandığı ilk otomobili olan model, entegre hücreli batarya sistemiyle avantajlar getiriyor. Daha az yer kaplama ve daha yüksek enerji yoğunluğu gibi önemli artılarla gelen CTP (Cell-to-pack) batarya sisteminin konumlandırıldığı modelin batarya kalınlığı 110 milimetre ile 140 milimetre aralığında değişiyor. MG’ye göre bu değer sınıfının en iyisi. 50:50 ağırlık dağılımıyla gelen MG4 Electric’in bu sayede performansla birlikte dengeli bir sürüş karakteri sunma potansiyeli de bir hayli yüksek. Giriş seviyesinde 51 kWh kapasite ile gelen batarya ile otomobilin 350 kilometrelik fabrika çıkış menzil verisi söz konusu. 450 kilometrelik değer ise 64 kWh kapasiteli ünite ile mümkün görünüyor.

Otomobilin motor tarafında ise tek ve çift olmak üzere iki seçenek bizi bekliyor. Giriş seviyesinde gelen ve arka aksta konumlanan tek elektrik motoru yaklaşık 200 beygir güç üretiyor. Bu versiyonda 8 saniyenin altında 0-100 ve 160 km/s’lik maksimum sürat değerleri teknik tabloda. Çift elektrik motorlu ve dört tekerlekten güç aktarımlı üst kombinasyonda 450 beygire yakın güç ve 600 Nm tork gibi oldukça üst düzey rakamlar söz konusu. MG cephesi bu kombinasyonda otomobilin 0’dan 100’e 3,8 saniyede erişebileceği bilgisini paylaşmıştı. Ebat olarak 4.287 milimetre uzunluk, 1.836 milimetre genişlik ve 1.504 milimetre yükseklik değerlerine sahip olan MG4 Electric, daha ileride olmakla birlikte büyük oranda Golf’e yakın bir hatchback olarak görülebilir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Euro NCAP çarpışma testi sonuçları nasıl?

Bir süredir Türkiye pazarında da yükseliş yakalayan İngiliz üreticinin, güvenlik testlerinden aldığı sonuçlar da tatmin edici. Son olarak değerlendirme kapsamına alınan MG4 Electric, zorlaşan standartlara rağmen ortalamada beş yıldız almayı başardı. Meraklılarının bildiği üzere Euro NCAP testleri alt başlıkların bileşiminden meydana geliyor. Aracın bu kapsamda detaylı test sonuçlarına baktığımızda; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 83, çocuk korumasında yüzde 80, yaya korumasında yüzde 75 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 78 oranında derecelendirmeye layık görüldüğü bir tablo karşımıza çıkıyor.

Yurt dışı fiyatları ne durumda?

MG Motors’un Birleşik Krallık merkezli resmi kaynaklarına baktığımızda MG4 için başlangıç fiyatının 25.995 sterlin olarak belirlendiğini görüyoruz. 350 kilometre menzil sunabilen 51 kWh kapasiteli batarya ve SE donanım kombinasyonun konumlandırıldığı bu kombinasyonda donanım seviyelerine göre fiyatlar yukarıya doğru tırmanıyor. Ailenin en pahalı versiyonu ise 450 kilometreye kadar menzilin sunulduğu 64 kWh kapasiteli batarya ve Trophy donanım kombinasyonuyla geliyor. Bu paketi tercih etmek isteyen kullanıcıların 31.495 sterlini gözden çıkarması gerekecek.

İlgili video

Marvel R tanıtımı

Paylaş