3 milyar dolar değerindeki fotoğrafla soru çözme uygulaması

27 Aralık 2018 14:30

Akıllı telefonla çekilen fotoğraftan problemleri çözebilen soru çözme uygulaması Yuanfudao, değerini 3 milyar dolara çıkarmış durumda.

Tencent destekli soru çözme uygulaması Yuanfudao, Çin’in en değerli uygulamalarından biri arasında. Çin’deki eğitim sistemine verilen önemle beraber ailelerin de bu tarz uygulamalara yatırımları artıyor. Nitekim Yuanfudao da bu alanda tekelleşen isimlerden biri. 6 yıllık bir girişim olan Yuanfudao, alandaki büyük yatırımcıların dikkatini çekmeyi başarıyor. Şirket son olarak Çin’in en büyük sosyal ağ ve oyun şirketi Tencent’ten aldığı 300 milyon dolarlık yatırımla beraber değerini 3 milyar doların üzerine çıkarmış durumda. Uygulama mantığı ise daha önce de benzerlerine denk geldiğimiz şekilde fotoğrafla soru çözme üzerine.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bir yılda 2 milyar dolarlık artış

2017 yılında 1 milyar dolar sınırını geçen uygulamanın şimdilerde 3 milyarı aşması ciddi bir başarıyı işaret ediyor. Uygulama içinde canlı eğitimler de oluyor. Sınav sorularına ilişkin geniş bir veri havuzu bulunan uygulama en popüler ödev uygulaması listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Öğrencilerin akıllı telefonlarındaki kamerası yardımıyla soruların fotoğrafını çekmesiyle beraber uygulama bu soruyu çözüyor ve çözümü ekranda yansıtıyor. 200 milyondan fazla kullanıcısı olduğunu belirten uygulamanın benzerleri Çin’de rekabeti devam ettiriyor. Ancak şimdilik baskınlık Yuanfudao’da gibi görünüyor. Özellikle Tencent’i de arkasına alan uygulama yeni yatırımlarla beraber daha gelişmiş bir yapay zeka çözümüne ise girişmiş durumda.

Paylaş