6,5 inç OLED ekranlı iPhone yolda

04 Ocak 2018 09:00

Kısa bir süre önce ortaya çıkan haberlerde bu yılki iPhone modellerinin ekran üretimini Samsung haricinde LG’nin de üstlendiği ifade edilmişti. Bu iddianın ardından LG Display tarafından bir açıklama gelmiş ve şirket bu yıl satışa sunulan iPhone X’ların ekran üretiminden sorumlu olmadığını belirtmişti. 

Kulağımıza gelen son haberlere göre LG Display, bu yıl eylül ayında tanıtılması beklenen OLED ekranlı iPhone modellerindeki ekranların üretimini üstlenecek. Bu yılın ikinci çeyreğinde OLED ekranların üretimine başlanacağı ve bu ekranların daha sonrasında Apple’a teslim edileceği belirtiliyor. Apple’a yakın kaynakların aktardıkları bilgilere göre LG Display  bu yıl Apple için 15-16 milyon OLED ekran üretecek. Samsung Display, Apple için ilk etapta 5,8 inç ve 6 inç; LG ise daha sonrasında 6,5 inçlik OLED ekranların üretimini üstlenecek.

iPhone X’da Samsung imzalı OLED ekran kullanılıyor

Bilindiği üzere iPhone X’da Samsung tarafından üretilen 5,8 inçlik ekran kullanılıyor. OLED ekranlı ilk iPhone modeli olan iPhone X, daha derin siyah tonlar sunuyor. OLED ekranıyla daha gerçekçi görüntü kalitesi sunan iPhone X’un ekran çözünürlüğü de artmış durumda. iPhone 7’de 1.334 x 750, iPhone 7 Plus’ta 1.920 x 1080 piksel çözünürlük değeri tercih eden Apple, iPhone X’da 2.436 x 1.125 piksel çözünürlük değeri kullanıyor. Ekran çözünürlüğünün artmasıyla telefondaki görüntü kalitesinin çok daha keskin olduğunu söyleyelim.

Paylaş