Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya’da avukatlarla bir araya geldi ve yapay zeka ile alakalı dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
İha’da yer alan habere göre Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Artık yapay zeka dönemine geçtik. Birçok meslektaşımız yapay zekayı kullanmaya başladı. Sayfalarca bilirkişi raporlarını kısa sürede özetleyen sistemlerden yararlanıyorlar. Biz de yargıda yapay zekayı destek unsuru olarak kullanacağız. Yapay Zeka Şube Müdürlüğü kuruldu. Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü bünyesinde milli yazılım mühendislerimizin geliştirdiği sistemlerle yargının dijitalleşmesini önemsiyoruz. Yargıda karar merci yine hakim, savcı ve avukat olacak ancak yapay zeka kalem personeline destek olacak.” açıklamasında bulundu.
Yapay zeka sistemleri birçok mesleğin yerine göz dikmiş durumda. Bu konuda geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapan ChatGPT’yi geliştiren OpenAI’ın CEO’su Sam Altman, “Açıkçası ben gerçekten bir insan doktor istiyorum. Tamam, ChatGPT şu anda çoğu doktordan daha iyi teşhis koyabiliyor, bunu kabul ediyorum. İnternette ‘ChatGPT sayesinde hayatta kaldım’ tarzı bir sürü hikâye var… Ama yine de insanlar gidip gerçek doktorlara danışıyor. Ben belki de bu konuda biraz çağ dışı kalıyorum ama iş sağlık olunca, ortada gerçek bir doktor yokken sadece ChatGPT’ye güvenmek içime sinmiyor.” demişti. Aynı zamanda, “…Yapay zeka sistemleri nedeniyle bazı meslekler tamamen yok olacak. Ama bunun karşılığında yepyeni meslek türleri ortaya çıkacak…” ifadelerini kullanan Altman, yok olacak alanların başında müşteri hizmetlerinin olduğunu belirtmişti. Yapay zeka temelli müşteri hizmetleriyle kurduğu etkileşimin inanılmaz iyi olduğunu aktaran Altman, şu anda sektöründeki birçok lider gibi bir sonraki seviyeye geçmek yani yapay genel zekâ seviyesine ulaşmak için çalışmalar yapıyor.