Akıllı telefon modelleriyle ilgili üzücü karar

21 Ocak 2020 09:45

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ithal akıllı telefon modellerindeki taksit sınırını bu ayın başında değiştirmişti.

Alınan kararda 3.500 TL üzerindeki akıllı telefonları almak için kullanılan kredilerin taksit sayısı indirilmişti. 6 ay olan taksit sayısının 3 ay olarak düzenleneceği açıklanmıştı. Paylaştığımız bu haberin üzerinden çok geçmeden bu karar resmen yürürlüğe girdi. Bakanlık tarafından “Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bundan böyle fiyatı 3 bin 500 liranın üstündeki cep telefonu satışlarında taksit süresi 3 ay olarak uygulanacak. Bu sürenin daha önce 6 ay olduğunu belirtmekte yarar var. Kullanıcıları üzecek bu kararla ilgili yorumlarınızı bekliyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Akıllı telefon modellerinde taksit sayısı değişiyor

Bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik taslağında 1/11/2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğin 12/A maddesinin üçüncü fıkrasındaki değişiklik şu şekilde belirtilmişti: “…fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi üç ayı aşamaz.” Yayınlanan resmi duyuruya buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Türkiye’deki Xiaomi mağazasından manzaralar

Paylaş