Android Q işletim sistemi için herkesi heyecanlandıran açıklama

10 Mart 2019 22:00

Android Pie’ın üzerine gelecek bir sonraki ana sürüm Android Q hakkında heyecan verici bir açıklama yapıldı. İşte konu hakkındaki detaylar;

Android Q, biliyorsunuz aktif olarak masada bulunuyor. Resmi olarak Google I/O 2019 kapsamında lanse edilecek mobil işletim sisteminin beta sürümü, gelen bilgilere göre Android Pie’dan çok daha geniş bir kitleye verilecek. Hatırlarsınız Android Pie’ın betası Essential PH-1, Nokia 7 Plus, OnePlus 6, Oppo R15 Pro, Sony Xperia XZ2, Vivo X21 ve Xiaomi Mi MIX 2S gibi cihazlarla yapılmıştı. Bu hamle nedeniyle yukarıdaki cihazlar hızlıca güncellenmişti. İşte yapılan resmi açıklamaya göre Android Q betası bundan çok daha fazla sayıda cihaza sunulacak. Henüz tam rakam vermeyen Google, birçok üst düzey modeli güncelleme konusunda kapsama alanına alacak gibi görünüyor. Bu da yeni cihaz sahipleri için çok güzel görünüyor.

Android Q hakkında neler biliyoruz?

Face ID benzeri üç boyutlu yüz tanıma sistemlerini yerleşik olarak destekleyecek işletim sistemi, güvenlik ve gizlilik konusunda kullanıcıları çok memnun edecek detaylar taşıyor. Örneğin işletim sistemi açılan uygulama kamera, mikrofon veya konum bilgisi kullanıyorsa bunu bildirim çubuğundan aktif olarak gösteriyor. Buna ek olarak artık verilen izinlerin sadece uygulama açıkken çalışması ayarlanabiliyor. Bu sayede konuma erişme izin verdiğinizi uygulama, isterseniz sadece aktif olarak kullanılırken konumunuzu takip edebiliyor. Uygulamalara verilen ya da engellenen izinleri daha güzel bir arayüzde karşımıza getirecek denilen işletim sistemi, koyu arayüz modunu da sunuyor. Büyük önem arz eden ve gece kullanımını kolaylaştıran koyu arayüz, yeni sürümde yerleşik olarak destekleniyor. Yeni sürümde uygulama izinlerinin tek tek görüntülenebildiği ve ayarlanabildiği söyleniyor. Konum takibini anlık olarak bildirim ekranında gösteren ve buradan takip yapan her uygulamayı gösteren Android Q, Samsung DeX benzeri bir masaüstü moduna da sahip.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi katlanabilir akıllı telefon

Paylaş