Apple AirPods liderliğindeki kablosuz kulaklık pazarında değişen rakip

20 Kasım 2019 12:00

Kablosuz kulaklık denilince akla gelen ilk isimlerden olan AirPods, Apple markasını pazarda liderliğe taşıyor. Ancak üçüncü çeyrek sonuçlarında birinciliğe göz diken rakip değişiyor.

Artık Samsung, Google gibi en inatçı telefon üreticilerin dahi 3,5 mm’lik kulaklık girişine veda etmeye başladığı bu günlerde kablosuz kulaklık pazarının nabzını hala Apple tutuyor. Ancak işler biraz değişmiş gibi. Şimdilerde Pro modeliyle aktif gürültü önleyiciyi AirPods modellerine nihayet dahil eden iPhone üreticisi, 2019’un üçüncü çeyreğinde satışların yüzde 45‘ini oluşturuyor. 2019 üçüncü çeyreğinde 33 milyon tamamen kablosuz kulaklık satıldığını da kaydedelim. Her ne kadar bu değer oldukça iddialı görünse de Apple’ın geçtiğimiz çeyreğe kıyasla kan kaybettiği de bir gerçek. Zira ikinci çeyrekte Apple’ın payı yüzde 53 seviyesindeydi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple AirPods modellerinin ana rakibi değişti

Üçüncü çeyrekte düşüş yaşayan tek isim Apple değil. iPhone üreticisinin bu alandaki en yakın rakiplerinden biri olan Samsung, firmayı ikinci sırada takip ediyordu. Ancak üçüncü çeyrekte Koreli üretici yüzde 6’lık payla üçüncü sıraya düşüyor. İkinci sıraya yükselen ve büyümesini sürdüren isimse Xiaomi oluyor. Yüzde 9’luk paya ulaşan Xiaomi, fiyat/performans ürünleriyle pazardaki büyümesine hız kesmeden devam ediyor. Ancak elbette hala Apple’ın satışlarına kıyasla oldukça geride. Açıklanan raporun dördüncü ve beşinci sırasında ise JBL ve Beats yer alıyor. Counterpoint tarafından yayınlanan raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Huawei de çok iddialı

Kablosuz kulaklık rekabetinde yeni modeli Freebuds 3 ile çok iddialı bir çıkış yapan bir diğer marka da Huawei. Yeni bir kablosuz kulaklık arayanların mutlaka göz atması gereken Huawei FreeBuds 3, firma tarafından “Dünyanın açık tasarıma sahip ilk aktif gürültü engelleyici kablosuz kulaklığı” olarak tanıtılıyor. Huawei FreeBuds 3 kablosuz kulaklık, 1.099 TL fiyat etiketiyle raflardaki yerini aldı.

İlginizi çekebilir

AirPods Pro tanıtımı

Paylaş