Apple HomePod çevresine verdiği “fiziksel zarar” ile gündemde

14 Şubat 2018 21:15

Apple‘ın ilk akıllı hoparlörü HomePod, gerçekten çok ilginç bir sorunla karşı karşıya. Ürün gerçek anlamda konumlandırıldığı yüzeylere zarar veriyor.

Şirketin daha çok kısıtlı Siri özellikleri ve Spotify desteği olmamasıyla eleştirilen ürün HomePod, oturduğu yüzeye zarar veriyor. Farklı kaynakların görsel olarak desteklediği bu durum, gerçekten beklenmedik bir sorun oluşturuyor. Aşağıda görebileceğiniz üzere cihaz ahşap yüzeylerde (Yağ veya bal mumu ile kaplı olanlar) beyaz bir halka bırakıyor. Sadece 20 dakika sabit kaldığı yüzeyde dahi bu izi çıkartan hoparlör, deneyenlere göre sadece belirli ahşaplarda bunu yapıyor. Ancak çok fazla çeşit ve koruma kaplaması olduğu için şimdilik tek tek isim verilemiyor. İşin ilginci bu sorunu Apple da kabul ediyor. Bu izlerin hoparlör o yüzeyden alındığı zaman azalacağını iddia eden teknoloji devi, beyaz halkaların temizlenmesi için kişilere üretici firmaların önerdiği yağlama metotlarına yönlendiriyor. Buna tam olarak neyin neden olduğu ise bilinmiyor. Bazıları ürünün bacak bölümündeki malzemenin kimyasal yapısını suçluyor. Şirketin bu soruna karşı bir değişim yapıp yapmayacağı da bilinmiyor.

Apple HomePod’un dikkat çeken özellikleri

Silindirik bir gövde yapısı olan cihaz, gücünü şirketin kendi geliştirdiği A8 işlemciden alıyor. Bünyesinde 4-inç’lik bir şirketin kendi tasarımı subwoofer yer alan hoparlör, özellikle ses performansı konusunda çok iddialı şekilde tanıtılıyor. Bünyesinde yer alan 6 adet mikrofon ile dinlediğiniz müziği ortama uyumlu hale getiren cihaz, Siri erişimine de sahip. Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle elde edilebilen ürün, göründüğünden çok daha ufak bir gövde üzerine kuruluyor. Cihazın 350 dolar yurt dışı satış fiyatı bulunuyor. Türkiye satış tarihi ve fiyatı ise henüz açıklanmış değil.

İlginizi çekebilir

Paylaş