Apple, iPhone’lardaki ana ekran tuşuna veda etmeye hazırlanıyor

15 Şubat 2017 13:30

Kar payı ile akıllı telefon piyasasına hükmeden Apple yakın zamanda iPhone’lardaki ana ekran tuşuna elveda diyebilir. Firma telefon ekranına yerleştirilen sanal parmak izi sensörünün patentini aldı. Bu gelişme yakında fiziksel ana ekran tuşu olmayan iPhone‘lar görebileceğimiz anlamına geliyor.

Steve Jobs, 2007 yılında piyasaya sürülen iPhone’ları tanıttığından beri ana ekran tuşu bu cihazların tasarımında neredeyse vazgeçilmez bir yere sahip. iPhone’un imzası haline gelen bu yuvarlak tuş daha sonra parmak izi sensörü görevini de üstlendi. Fakat bu yıl tanıtılmasını beklediğimiz iPhone 8‘de (ya da iPhone X) tasarımsal açıdan büyük değişiklikler yapılması bekleniyor. Bunların arasında OLED çerçevesiz ekran, kablosuz şarj teknolojisi ve elbette ana ekran tuşu olmayan bir tasarım sayılıyor. Her ne kadar bu konuya odaklanan çeşitli konsept çalışmaları görmüş olsak da, ana ekran tuşsuz bir iPhone olasılıklar dahilinde mi, bilmiyoruz. Apple’ın aldığı son patent bunun mümkün olduğuna işaret ediyor.

ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından paylaşılan belgelere bakıldığında patenti alınan yeni teknolojinin ana ekran tuşunun yerini alabileceği anlaşılıyor. Böylece Apple kullanıcılar tarafından arzu edilen çerçevesiz ekranlı tasarımı da hayata geçirebilir. Elbette bu yeni teknolojinin iPhone 8’de kullanılıp kullanılmayacağını henüz bilmiyoruz. Merakla beklenen bu cihaz eylül ayında resmen tanıtılacak. Uzun süredir akıllarda yer eden sorular da böyle yanıt bulacak.

Paylaş