Apple sürücüsüz otomobil teknolojisine hız verdi

27 Ocak 2018 14:00

Apple sürücüsüz otomobil teknolojisiyle ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre Apple, geçtiğimiz nisan ayında kaydedilen üç yeni sürücüsüz otomobil filosunu yeni araçlarla genişletti.

Apple, sürücüsüz otomobil testlerinin bir parçası olarak Kaliforniya’da 24 adet daha Lexus RX450h spor aracı daha kaydetti. Geçtiğimiz ağustos ayında Apple’ın CEO’su Tim Cook, bu ayın başında sürücüsüz otomobil teknolojisiyle ilgili dikkat çekici açıklamada bulunmuştu. Apple’ın otonom sürüş teknolojisine odaklandığını belirten Cook, bu teknolojinin çok heyacan verici olduğunu belirtmişti. Cook, Apple’ın büyük bir proje üzerinde çalıştığını dile getirmişti. Apple’ın bu konda büyük bir yatırım yaptığını ifade eden Cook, Apple’ın bakış açısına göre otonom teknolojisinin tüm yapay zeka teknolojilerinin anası olduğunu dile getirmişti. Cook, otonom sistemlerinin çeşitli şekillerde kullanılabileceğini de öylemişti.

Apple imzalı sürücüsüz otomobil teknolojisi dört gözle bekleniyor

Apple’ın sır gibi sakladığı sürücüsüz otomobil teknolojisiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Uzun zamandır “Project Titan” adıyla karşımıza çıkan teknolojiyle ilgili Apple’dan geçtiğimiz aralık ayında bir açıklama gelmişti. Apple’ın yapay zeka araştırması müdürü Ruslan Salakhutdinov, otomobildeki kameraların elde ettiği veriler için şirketin makine öğreniminden yararlandığını belirtmişti. Yapay zeka açısından Apple’ın ilerleme kaydettiğini söyleyen Salakhutdinov, LIDAR sensörlerin karanlık durumlarda ve yağmur damlaları lenslere geldiğinde dahi sorunsuz bir şekilde çalıştığını ifade etmişti. Apple’ın sürücüsüz otomobil teknolojisini ne zaman tanıtacağı henüz açığa çıkmış değil.

Paylaş