Avatar’dan ilham alan konsept: Mercedes-Benz Vision AVTR [Video]

07 Ocak 2020 10:29

CES 2020 fuarında beklenmedik bir sürpriz karşımıza çıktı. Avatar filminden ilham alınarak hazırlanan Mercedes-Benz Vision AVTR tanıtıldı.

CES 2020’de otomobil tarafına yönelik de duyurular yapılıyor. İşte bunların en dikkat çekenlerinden birisi Mercedes-Benz Vision AVTR oldu. 2009 yılında çıkan orijinal Avatar filminden ilham alınarak hazırlanan bu konsept otomobil, elbette oldukça fütüristik görünüyor. Avatar’ın arkasındaki isim James Cameron desteğiyle hazırlanan araç, gerçekten oldukça ilginç görünüyor. CES fuarının gelecek vurgusunu en iyi yapan araçlardan olan model, görebileceğiniz üzere bir direksiyon taşımıyor. Geleceğin otonom yani sürücüsüz sistemler üzerine kurulduğu göz önüne alındığı zaman sürpriz olmayan bu detay, aracın yaşam alanını oldukça değiştirmiş. Arka kısmında 33 farklı açılıp kapanabilen “kanat” yer alan AVTR, firmaya göre bunları kullanarak dışarıdaki kişilerle iletişim kurabiliyor. Hareketli lastikleriyle yan dahi gidebilen ilginç konsept Mercedes-Benz Vision AVTR, görebileceğiniz üzere kapısız tasarlanmış durumda. Biyometrik sensörleriyle sürücüye bağ kurduğu dahi aktarılan araç, inanılmaz aydınlatma sistemleri ve orta konsoluyla da gerçekten fark yaratmayı biliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mercedes-Benz Vision AVTR heyecan veriyor

Ancak elbette bu aracın üretime sokulma gibi bir amacı bulunmuyor. Dünyanın en büyük elektronik şovunda kendi gelecek şovunu yapan Mercedes, ses getirmeyi sonuna kadar başarmış gibi görünüyor. Peki bu araç çok mu uzakta yer alıyor? Evet ancak buna benzer şimdi fütüristik dediğimiz araçların 20 yıl içerisinde hayatımızın bir parçası olacağı düşünülüyor.

Paylaş