Bir PlayStation 5 Pro hemen hemen kesin olarak gelecek gibi görünüyor

12 Aralık 2023 12:23

Sony, geçtiğimiz ay içerisinde daha ince bir gövdeye sahip yeni PlayStation 5 modelini tanıtmıştı. 2024’te bir PlayStation 5 Pro gelecek gibi görünüyor.

Uzun zamandır gündemde olan PlayStation 5 Pro için son dönemde sızıntılar ve konuşmalar artmaya başladı. Birçok sağlam kaynağın kesin olarak gelecek dediği ürün, birçok teknik özellik sızıntısı almaya da başladı. Daha gerçekçi teknik sızıntılarının bu ay bitmeden yapılacağı iddia edilen konsol, “Pro” takısından da anlaşılabileceği üzere normal PS5’ten daha yüksek performans sunacak ve bu sayede birçok oyunda kalite ya da performans önceliği seçimini 4K 60 FPS özelinde ortadan kaldıracak izlenimi oluşturuyor. Bir kaynağın spesifik olarak 2024’ün eylül ayında tanıtılacağını iddia ettiği oyun konsolu, ilk aşamada sadece konsollara gelecek GTA 6 üzerinden devasa satış rakamlarına ulaşma potansiyeli taşıyor. GTA 6 için çıkışın 2025 yılında yapılacağını tekrardan hatırlatalım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaçıranlar için eski sürümler ile aynı performansa sahip olan yeni PlayStation 5 versiyonları, direkt olarak mevcut konsolların yerini alıyor ve daha incelmiş / kısaltılmış kasalar üzerine kuruluyor. Satışa yeni versiyonlar özelinde de halen disk sürücülü ve disk sürücüsü olmayan iki farklı versiyon çıkıyor, ancak artık aslında tek bir PS5 konsolu bulunuyor.

Çünkü Sony cihazın disk sürücüsünü ayrı bir ürün haline getirmiş durumda. 450 dolarlık disk sürücüsü olmayan “Dijital” sürüme istendiği zaman, ayrı olarak 80 dolara satılan disk sürücüsü eklenebiliyor. Direkt olarak kutudan disk sürücüsü ile çıkan ana sürüm içinse 500 dolar verilmesi gerekiyor.

PlayStation 5 Pro modelleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş