Bluetooth’lu GateKeeper, yanından uzaklaştığınızda bilgisayarınızı kilitliyor [Video]

18 Mart 2014 16:30


Son dönemde ortaya çıkan birçok akıllı cihaz gibi GateKeeper da Bluetooth bağlantı teknolojisini kullanıyor. Cihaz, basit bir şekilde mesafe algılayabiliyor ve bu sayede farklı işlevleri yerine getirebiliyor. Örneğin GateKeeper bilgisayarınızı kilitleyebiliyor. Normalde, şayet bir ayar yapmadıysanız bilgisayarınızı kötü niyetli kişilerden korumak için kendiniz kilitlemeniz gerekiyor. Ancak GateKeeper kullanıyorken bilgisayarınızın yanından uzaklaşmanız, otomatik olarak kilitlenmesini sağlıyor. Aynı şekilde bilgisayarınızın yanına yaklaştığınızda kilit kalkıyor. Sistem hem Windows hem de Mac’lerl uyumlu.


Gatekeeper’ı, bilgisayarı kilitlemenin yanı sıra takip cihazı olarak da kullanabiliyorsunuz. Herhangi bir kişi, hayvan ya da eşya üzerine yerleştireceğiniz GateKeeper, bağlı olduğu akıllı cihaz arasındaki mesafe belli bir sınırı aştığında alarm veriyor. Bu da hem çocuklarınızla ya da evcil hayvanınızla dışarıda gezerken ekstra bir rahatlık sağlıyor hem de değerli eşyalarınızın kaybolmasının önüne geçiyor.


Birçok benzerini gördüğümüz ve Kickstarter’da 12 bin dolar fon toplamayı hedefleyen Gatekeeper, halihazırda 31 bin doları geride bırakmış durumda. Piyasaya çıktığında fiyatı ne olacağı henüz belli değil ama 35 dolarlık fon desteğinde bulunarak haziran ayında bir adet GateKepeer’a sahip olmanız mümkün.

VİDEO

Paylaş