BMW, 2020 Toyota Supra için gerçekleştirdiği geri çağırma hamlesiyle gündemde

01 Ekim 2019 10:00

Üretim sürecinde yaşanan ve güvenliğe etki eden bu geri çağırma hamlesi, şimdilik toplamda sadece yedi 2020 Toyota Supra örneğini etkiliyor.

Uzun bir bekleyiş sürecinin ardından bu yıl itibarıyla örtülerinden tamamen kurtulan 2020 Toyota Supra beraberinde önemli beklentileri de getirdi. Arkasında bıraktığı önemli mirasın bir yansıması olan bu beklentilerin karşılanma netliğiyle ilgili önümüzde hala biraz zaman olduğunu düşünüyoruz. Bizi bu fikre sürükleyen temel nedense, üretim ve geliştirme sürecinin BMW ile yapılan ortak yürütülmesi. Yeni nesil Z4 ile aynı genetikler üzerine kurulan Supra aslında bakılırsa bu sebepten ötürü pek çok kişli tarafından hatırı sayılır eleştiriye maruz kaldı. Henüz ortaya çıkan gelişmeler de aklında soru işareti olanlar için şüphelerini artırmada etkili olabilir. Halihazırda yedi örneği etkileyeceği açıklanan ve BMW tarafından yapılan Supra geri çağrılma hamlesi, yeni jenerasyonun bu alandaki ilki konumunda.

2020 Toyota Supra için resmi kaynaklardan BMW açıklaması

BMW merkezli yapılan bu geri çağırmanın ilk çıkış noktasıysa bizi Amerikan Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi‘ne çıkarıyor. Kısa süre önce raporlara yansıyan detaylarda yeni Supra’nın bu hamlesindeki neden güvenlik başlığı altında. Emniyet kemerinde yer alan ve olası bir kaza sırasında kullanımı olumsuz anlamda etkileyecek bir bağlantı sorununa işaret eden kaynaklar, sıkıntı yaratan bölümlerin geri çağırmayla birlikte tüm mekanizmayla birlikte değiştirileceğinin de altını çiziyor. Kısa süre içerisinde Toyota tarafından da onaylanan geri çağırmanın BMW kaynaklı olmasının sebebiyse, halihazırdaki Supra üretim bandının BMW’nın Avusturya’da yer alan tesislerinde yapılmasına dayandırılıyor. Takip süreci her iki firma tarafından da yürütülecek olan bu hata, araç sahiplerine telefon çağrısıyla bildirilecek.

Paylaş