Bridgestone’un havasız tekerlekleri yollara çıkmaya hazırlanıyor

23 Kasım 2013 18:40

Havasız tekerlek üretimi konusunda uzun zamandır çalışan Bridgestone, çalışmalarını sonlandırmak üzere olduğunu, Tokyo Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarttığı konsept modeli ile duyurmuş oldu. Daha önce golf arabaları gibi ufak boyutlu araçlar için çalışmalar gerçekleştiren firma, bu defa daha büyük boyutlu havasız tekerleklerini tanıttı. Sıradışı tasarımı ile dikkat çeken model daha gelişmiş dayanıklılık ve minimum bakım vaad ediyor.

Bridgestone’un ikinci nesil havasız tekerlekleri daha geniş çapa, daha fazla yük taşıma kapasitesine ve saatte yaklaşık 64 km’ye varan hızı kaldırma gücüne sahip.

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde de belirttiğimiz dünyanın ilk havasız tekerleklere sahip sivil aracından sonra Bridgestone’un da yeni nesil havasız tekerleklerini duyurması bu alandaki gelişmelerin hızlanarak devam edeceği şeklinde yorumlanabilir. Ancak bu alandaki ilerlemeler sonucunda şu anda kullandığımız geleneksel lastiklerin yerini tamamen alıp alamayacağını önümüzdeki dönemlerde daha net görebileceğiz.

Paylaş