Chery duyurdu; ilk modeller Çin’den yola çıktı

30 Ocak 2023 15:17

Nisan-Mayıs döneminde satışlarına başlamaya hazırlanan Chery, bu kapsamda kullanıcılara sunacağı ilk parti araçları yola çıkarttı.

Önümüzdeki ilkbahar döneminde Türkiye satışlarına başlamaya hazırlanan Chery, bu kapsamda sürdürdüğü hazırlıkları somut adımlarla hayata geçiriyor. Türkiye’ye iddialı bir giriş yapmaya hazırlanan marka, ilk aşamada satışa sunacağı TIGGO 8 PRO, TIGGO 7 PRO ve ilk küresel modeli OMODA 5’in ilk partilerini Çin’in Wuhu Limanı’ndan Türkiye’ye törenle sevk edildiğini açıkladı. bu kez kendi markası altında kurduğu resmi şirket ile operasyonlarını yürütecek olan Chery, gerek yedek parça gerekse model konusunda herhangi bir tedarik problemi yaşamayacağı üzerine paylaştığı bilgilerle de dikkat çekiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Chery; “Pazar araştırmamızı yaptık”

Türkiye’ye yola çıkan ilk parti araçların sevkiyat töreninde açıklamalarda bulunan Türkiye Başkanı Fenghuo Si; “Türkiye, mükemmel bir coğrafi konuma ve gelişmiş otomotiv endüstrisine sahip bir ülke, Avrupa ve Asya’ya yayılmış durumda. Ayrıca Türkiye, Chery için her zaman en önemli stratejik pazarlardan biri oldu. Chery Otomobil Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak bölge için bağımsız bir ekip ve işletme organizasyonu kurarak yatırım yaptık. Daha önce yaptığımız pazar araştırması ve müşteri beklentileri analizlerine dayanarak, bugün limanımızdan ayrılan üç modelimiz, Chery’nin en güncel teknolojisini temsil ediyor ve Türkiye’deki müşterilerimiz için eşi benzeri görülmemiş kalitede sürüş deneyimleri yaşatacak” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Küreselleşme odağında adımlar atan ilk Çinli otomobil markalarından biri olan Chery, bugüne kadar ihracat pazarlarında 10 fabrika ve 1.500’ün üzerinde satış ve servis noktası kurdu. Ayrıca 20 yıl üst üste Çin binek araçlarının 1 numaralı ihracatçısı olan marka ve aynı zamanda 2022’de 450.000 adetlik satış hacmine ulaştı. Chery’nin bugüne kadarki küresel satış hacmi, 2,35 milyon adet ihracat dahil olmak üzere 11,1 milyon adedi aşmış durumda.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili video

Omoda 5

Paylaş