Chery Omoda 5; Türkiye için gün sayan model için Euro NCAP çarpışma testi sonuçları geldi

07 Aralık 2022 17:39

Önümüzdeki yılın merak edilen modellerinden biri olan Chery Omoda 5, Euro NCAP sonuçlarıyla meraklılarının dikkatini çekecek.

2023 yılı itibarıyla Türkiye pazarına geri dönmeye hazırlanan Chery, ilk aşamada SUV ürün gamının önderliğinde rekabette söz sahibi olmak istiyor. Tiggo amiral gemisinin yanında markanın Türkiye yapılanmasındaki öncülerinden birisi de Coupe SUV çizgileriyle dikkat çeken Omoda 5 olacak. Avrupa’da sunulacağı ilk pazar olarak Türkiye’nin tercih edilmesi sebebiyle de ayrıca ilgi odağı olan Chery Omoda 5 için, satış macerası öncesi önemli sonuçlardan birisi netlik kazandı. Potansiyel alıcıların doğrudan dikkatini çekecek Euro NCAP çarpışma testlerine dahil edilen model, güncellenen ve daha sıkılaşan standartlara rağmen ortalamada beş yıldız almayı başardı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Chery Omoda 5 Euro NCAP sonuçları

Omoda 5 için paylaşılan beş yıldız derecesinin detaylarına baktığımızda; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 87, çocuk korumasında yüzde 87, yaya korumasında yüzde 68 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 88 oranında derecelendirmeye layık görüldüğü bir tablo karşımıza çıkıyor.

Omoda 5 pek çok yönüyle Chery için ilkleri barındırıyor. Markasının “Art Motion” adını verdiği yeni nesil tasarım felsefesini taşıyan ilk model konumunda olan araç, popülerliği artan Coupe SUV karakteriyle de dikkat çekmeye aday. Otomobilin teknolojik elemanları da, çarpışma testlerinden gelen sonuçların da gösterdiği gibi Avrupa pazarının standartlarına cevap verebilecek seviyede. Chery bu kapsamda, 4.0 ADAS sistemi de dahil olmak üzere; adaptif hız sabitleme sistemi, şerit takip yardımcısı, otonom acil durum freni ve sürücü izleme sistemi gibi tüm ekipmanlara yer veriyor. Kokpitte de bütünleşik formatlı ekran ve 64 renkli ortam aydınlatması ile görünüş ve hissiyat olarak beklentileri karşılama iddiasında.

İlgili video

Yeni Toyota Corolla Cross

Paylaş