Çinli bir elektrikli otomobil modelinin sürüş sırasında batarya paketi düşmüş [Video]

03 Temmuz 2023 16:44

Bugün gündeme gelen bir video ile gündeme geldiği kadarıyla Çinli bir elektrikli otomobil modelinin sürüş sırasında batarya paketi düşmüş.

Peki bu tam olarak nasıl olmuş? Aktarıldığı kadarıyla olayın merkezinde yer alan Cao Cao 60 isimli elektrikli otomobil modeli, batarya değişimine izin veren bir seçenek konumunda yer alıyor. Yani bu aracın boşalan bataryası çıkarılarak yerine yenisi takılabiliyor, böylelikle şarj için beklenmesine gerek kalmıyor. Süreci benzin almak kadar hızlı hale getiren (Özel istasyonlarda 60 saniye altında sürüyormuş) bu faydalı altyapı, gövdeye sabitlenmemiş batarya üzerinden bahsettiğimiz sorunu yaşatmış ve düşüş sonrasını gösteren yukarıdaki video internette çok ses getirmiş durumda. Cao Cao 60’ın arkasında aslında basit bir isim yer almıyor. Üretici firma Cao Cao Auto, aktarıldığı kadarıyla Volvo’nun da sahibi olan Çinli dev Geely’nin çatısı altında bulunuyor, Cao Cao Auto’nun spesifik olarak “araç çağırma” sektöründe olduğu belirtiliyor. Buna rağmen ürettiği aracı araç çağırma programına katılan sürücülere yaklaşık 17 bin dolara sattığı aktarılan firma, bu olay hakkında herhangi bir açıklama yapmıyor ancak araçlarındaki batarya bağlantısını ciddi şekilde güçlendirmesi ve bağlantının kesin olarak sağlandığından emin olacak bir sistem hazırlaması gerekiyor gibi görünüyor. Bu arada elektrikli otomobil tarafında batarya değişimini sadece Cao Cao Auto firması sunmuyor, bu konuda bir başka Çinli dev Nio başta olmak üzere birçok firma çalışma gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hatta Nio’nun Çin’de yaklaşık 1.500 batarya değişim istasyonu bulunuyor ve şimdiye kadar 22 milyondan fazla değişim gerçekleştirildiği bildiriliyor. Bu altyapı tüketiciler için çok mantıklı görünüyor çünkü menzil endişesi ile şarj için bekleme durumunu tamamen ortadan kaldırıyor. Bu sürece şimdilik elektrikli araç üreten geleneksel otomobil üreticileri ve direkt olarak elektrik için doğan Tesla ya da Rivian gibi firmalar ise ilgi göstermiyor. Diğer firmalar şu an için bataryanın sabit olduğu sağlam gövdeleri yüksek hızlı şarj ile destekleme yolunu seçiyor. Bu arada batarya değişim altyapısı elektrikli motosiklet tarafında da yer alıyor ve uzun yıllardır Gogoro ve Honda gibi firmalar tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Dikkat çeken elektrikli otomobil gelişmesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş