Disney+ için parola paylaşımı tamamen bitiriliyor

05 Nisan 2024 09:56

Türkiye’de de yer alan Disney+ platformu için parola paylaşımı tamamen bitiriliyor. Bu konuda tarihler verilmiş durumda.

Disney+, parola paylaşımını geçtiğimiz dönemde ilk olarak Kanada merkezli olarak kaldırmaya başlamıştı. Kanada’da servis sadece aynı ev içerisindeki farklı kişiler / cihazlar tarafından kullanılabiliyor, diğer konumlardakilerin ayrı olarak kendi aboneliklerini alması isteniyor. Parola paylaşımını bitirme adımıyla firma elbette daha fazla abone ve bağlı olarak daha fazla para kazanmayı hedefliyor, bu konuda bir sonraki aşamaya geçiliyor. Disney CEO’su Bob Iger tarafından yapılan açıklamaya göre parola paylaşımı haziran ayında birçok farklı ülkede (Hangileri olduğu açıklanmadı) ortadan kaldırılacak. Sürecin herkese ulaşması ise aktarıldığı kadarıyla eylül ayında olacak. Eylül ayından sonra servisin aktif olduğu tüm ülkelerde parola paylaşma ev dışı kullanımlar özelinde yasak olacak. Bu süreci devreye alan tek platform olmayan şirket, atılacak adım sonrasında bazı pazarlarda ciddi kayıp yaşayabilir, bazılarında ise gelirlerini hatırı sayılır oranda artırabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Disney+ servisine Türkiye’de uzunca bir süre aylık 64,99 TL ya da yıllık 649,90 TL ödenerek abone olunabiliyordu. 2024’ün ikinci ayı itibarıyla ise maalesef bu ücretlere zam geldi. Bu zam sonrasında aylık abonelik 134,99 TL, yıllık abonelik ise tam 1.349,90 TL oldu. Firma fiyat sayfasına güncel olarak şu bilgileri ekledi: ”

  • -Aylık ödeme planıyla üyelik: Aylık 134,99 TL karşılığında Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic’ten binlerce yapımı izleyin. Aylık ödeme planlı Disney+ üyeliğinin fiyatı yeni üyeler için 14 Şubat 2024 tarihinde aylık 134,99 TL olarak güncellenmiştir. 14 Şubat 2024 tarihinden önce yıllık ödeme planıyla üye olan üyelerin üyelik ücretleri 20 Mart 2024’e veya daha sonraki bir tarihe denk gelen bir sonraki ödeme tarihlerinde bu fiyatla güncellenecektir.
  • -Yıllık ödeme planıyla üyelik: Yıllık 1.349,90 TL karşılığında Disney+’a tüm yıl boyunca erişin. Yıllık ödeme planlı Disney+ üyeliğinin fiyatı yeni üyeler için 14 Şubat 2024 tarihinde yıllık 1.349,90 TL olarak güncellenmiştir. 14 Şubat 2024 tarihinden önce yıllık ödeme planıyla üye olan üyelerin üyelik ücretleri 20 Mart 2024’e veya daha sonraki bir tarihe denk gelen bir sonraki ödeme tarihlerinde bu fiyatla güncellenecektir.”

Disney+ haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş