Doğal ışık hissiyatı yaratmayı vadeden akıllı ampül [Video]

07 Şubat 2017 18:30

Son yıllarda aydınlatma sistemleri ciddi gelişmeler yaşıyor. Akıllı ampüller ve kontrol sistemleri sayesinde evimizi daha konforlu hale getirmek mümkün oluyor. Ketra‘nın ürettiği yeni akıllı ampüller ise şimdiye kadarkilerin aksine kullanıcılara doğal ışık deneyimi vadederek yola çıkıyor.

Bildiğiniz gibi ev ve iş ortamında kullanılan ışıklandırmalar o günkü çalışma performansımızı veya ruh halimizi etkiliyor. İnsanlar için en idealinin doğal ışık olduğunu ise söylemeye bile gerek yok aslında. Doğanın çizdiği sistemi takip ederek daha sağlıklı bir hayat sürmek mümkün. Ancak çalışma hayatı ve evlerimizin yeterince ışık almaması bunu imkansız hale getiriyor. Ketra ise ürettiği akıllı ampüllerle doğal ışığı olabildiğince gerçeğe yakın şekilde taklit ediyor.

Ketra ampül kullanılan aydınlatma sistemleri günün hangi saatinde olduğunuza bakarak ideal ışıklandırmayı seçiyor. Elbette arzu ederseniz bu tercihleri manuel bir şekilde de yapabilirsiniz. Eve kurulan kontrol sistemleri sayesinde istenilen bölümü aydınlatabilir ya da daha loş bir hale de büründürebilirsiniz. Bu sayede oturma için ayrı, çalışma içi ayrı oda ihtiyacı da bir anlamda ortadan kalkıyor. Aydınlatmanızı ister güneş ışığını andıran bir sarılıkta, ister beyaz tonlarda ayarlayabilir, ne yoğunlukta kullanacağınızı da tercih ederek her odada ideal ortamı yaratabilirsiniz.

Tabii bu noktada belirtmekte yarar var, Ketra tarafından üretilen akıllı ampüllerden sadece bir tanesi 100 dolara mal oluyor. Yani konfor, maliyeti de beraberinde getiriyor. Her ne kadar doğal ışığı taklit etme iddiası olmasa da, akıllı ampül seçeneklerine daha uygun fiyata sahip olmak mümkün.

VİDEO

Paylaş