Dünyanın ilk 512 GB’lık microSD kartı

23 Ocak 2018 17:00

Son yıllarda akıllı telefonlarda uzun pil ömrü kadar yüksek depolama kapasitesinin önemi de fazla.Bu durumun farkında olan üreticiler piyasaya sürdükleri çözümlerle kullanıcıların ilgisini çekmeyi amaçlıyor. İngiliz Integral Memory isimli şirket, dünyanın ilk 512 GB microSD kartını satışa sunuyor.

Çoğu Android’li telefon, tablet ve Surface Pro gibi bilgisayarlara destek veren microSD kart, yüksek depolama kapasitesine ihtiyaç duyan kullanıcıları memnun edeceğe benziyor. Kartın maksimum aktarım hızı 80 MB/sn. En hızlı microSD kart olmasa da 4K videolar için bu kartın yeterli performans sunacağını belirtebiliriz. Dijital fotoğraf makineleri, aksiyon kameraları, drone’lar ve video kamelarında tercih edebileceğiniz kart V10 standardında ve UHS-I sınıfında olduğunu da söyleyelim. 5 yıl garanti süresiyle gelen 512 GB’lık microSD kart önümüzdeki ay yurt dışında piyasaya sürülecek.

512 GB microSD kart yüksek fiyatttan satışa sunulması bekleniyor

MicroSD kartının fiyatı ise henüz açığa çıkmış değil. Ancak kısa bir süre önce satışa sunulan 400 GB’lık kartın fiyatının 250 dolar olduğu göz önüne alınırsa 512 GB’lık kartın da çok yüksek fiyattan satışa sunulacağını şimdiden söyleyebiliriz. Bu arada 512 GB’lık kartın Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı da şu anda belirsizliğini koruyor.

Paylaş