E-Devlet için oldukça faydalı yeni hizmet

04 Kasım 2018 12:00

Kişilerin hayatını oldukça kolaylaştıran e-Devlet, kapsama alanını artırmaya devam ediyor. Halk Kütüphanesi hizmetleri artık e-Devlet Kapısı’nda yer alıyor.

Resmi olarak yapılan açıklamaya göre artık e-Devlet Kapısı üzerinden veya “Kütüphanem Cepte” mobil uygulaması aracılığıyla e-Devlet portalına bağlanarak, istediğiniz Halk Kütüphanesine “e-Üyelik” yapabiliyor, anında “e-kitaplara” erişebiliyor, katalog taraması yapabiliyor, ödünç aldığınız kitapların süresini uzatabiliyor, üyelik bilgilerinizi güncelleyebiliyor, kayıt yaptırdığınız Halk Kütüphanesini değiştirebiliyor ve bütün Halk Kütüphanelerinin hizmet bilgilerine erişebiliyorsunuz. Halk Kütüphanesine “e-Üyelik” yapmak ve Halk Kütüphanesi Hizmetlerinden faydalanabilmek için burayı ziyaret etmek yeterli oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

e-Devlet büyük zaman kazancı sağlıyor

Eğer halen giriş için şifrenizi almadıysanız süreç oldukça kolay şekilde işliyor. Şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebiliyorsunuz. Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil ediliyor. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması gibi durumlarda ise PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmesi gerekiyor. Bu durum milyonlar kişinin başına geliyor. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu bulunmuyor. Bu faydalı sistemin sunduğu tüm imkanlar ise burada yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

Karşınızda dünyanın ilk katlanabilir akıllı telefon modeli

Paylaş