Elektrikli Batpod savaşa hazır

25 Ekim 2013 09:39

The Dark Knigt ve The Dark Knight Rises filmlerini izleyip Batman’in kullandığı Batpod’un hayalini kurduysanız, size güzel bir haberimiz var. Amerika’nın Nevada eyaletinin Las Vegas’tan sonra en fazla nüfusa sahip ikinci şehri Reno’da yaşayan Jeff T. isimli bir kişi, Batpod ile kurduğu hayalleri ertelememek adına Batpod’a benzeyen bir motor tasarladı.

Harley Davidson’ın 2002 model V-Rod modelinin iskeletini alan Jeff T., bu motosiklete elektrik motor eklemeyi de unutmadı. Konsept olarak tasarlanan elektrikli motosiklet,  340 kilogram ağırlığa sahip. 650 amper AC-20 elektrik motor ile 111 Nm tork üreten motosiklet gücünü sekiz adet Optima Bluetop D34M pilden (96 volt) alıyor.

Tam olarak şarj edildiğinde 64 km’lik menzile sahip olan motosikletin detaylı teknik özellikleri belirtilmese de maksimumda 203 km/s hızına ulaşabiliyor. Motosiklette orjinal Batpod’daki gibi büyük lastiklerin ve süspansiyonun yer almadığını söylemekte yarar var. eBay üzerinden açık artırmayla satışa sunulan kullanılmış motosikletin şu ana kadar açık artırmada ulaştığı rakam 15.600 dolar. İki gün sonra bitecek açık artırmaya buradan ulaşabilirsiniz.



Paylaş