Elektrikli Renault Zoe için yolun sonu geliyor

27 Temmuz 2023 08:52

Tamamen elektrikli mini şehir aracı Renault Zoe için yolun sonu geliyor. Bu konuda üretim odaklı son tarih verilmiş durumda.

Yapılan açıklamaya göre son Renault Zoe,30 Mart 2024” tarihinde üretilecek. Türkiye dahil birçok pazarda oldukça yüksek satışa rakamlarına ulaşan mini elektrikli, çok sayıda kişiyi elektrikle tanıştıran bir araç olmuştu ancak artık yolun sonuna geldi. Fransız üretici Zoe’yi Renault 5 ile değiştirerek yola devam edecek, 2024 Renault 5 yüksek ihtimalle 2024 yılında Türkiye’de de satışa sunulacak. Yıllar önce çok daha etkileyici bir konsept gösterimi yapılan yeni 5, kaynaklara göre CMF-B EV platformunu merkeze alıyor, buradaki galeride aracın üretim hattında çekilmiş fotoğraflar da bulunuyor. Kesin olmayan teknik verilere göre öne konumlandırılacak elektrik motoru ile 134 beygir (100 kW / 136 PS) güç sunacak araç, en altta 40 kWh, üstte ise 52 kWh batarya paketi ile gelebilir ve maksimumda 400 km kadar bir karma menzil sunabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

3 Kasım 2022 tarihinde 809 bin TL fiyat etiketi bulunan popüler elektrikli otomobil modeli Renault Zoe için Türkiye’de 27 Temmuz itibarıyla artık tam, 1 milyon 170 bin TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor. Artan dolar kuru ve değişen vergilerden diğer tüm araçlar gibi etkilenen model, Türkiye’deki otomobil pazarının geldiği son noktayı görmek adına inanılmaz iyi bir örnek oluyor. Türkiye’de şu an çoğu kişinin normal bir otomobil olarak görmediği Citroen Ami dahi tam 340 bin TL‘ye satılıyor. Sıfır araç fiyatları yanında ikinci el araç fiyatları da inanılmaz seviyede bulunuyor, bunun arkasında araçların bir yatırım aracı olarak görülmesi yer alıyor. Birçok kişi otomobiller çok çabuk değer kazandığı için yatırımını bir otomobile yapmayı tercih ediyor.

Renault Zoe yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş