Elon Musk “çalışır” Neuralink cihazı için tarihi verdi

26 Ağustos 2020 15:00

Tesla ve SpaceX’in başındaki isim Elon Musk, kısa süre önce sahibi olduğu Neuralink şirketi üzerinden önemli bir müjde verdi.

Elon Musk tarafından uzun süre önce kurulan ve sessiz sedasız büyük çalışmalar yapan şirket Neuralink, bilmeyenler için spesifik olarak insan beynini bilgisayarlara bağlayacak bir altyapı kurmak için çalışmalar yapıyor. İnsanların yapay sinir ağları ile bilgisayar, robot ya da diğer elektronik ürünleri kontrol edebileceği düzeye getirilmesi için çalışan Neuralink, gelen bilgilere göre bu konuda oldukça ilerlemiş durumda. İnsan beynine bağlanacak aşağıdaki ufak boyutlu bir işlem birimi geliştiren firma, bunun Elon Musk’ın duyurusuna göre 28 Ağustos tarihinde tanıtmaya hazırlanıyor. Burada tam olarak ne geliyor bilinmiyor. Ancak Musk direkt olarak “çalışır” ilk Neuralink cihazını gözler önüne serecek gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elon Musk, Neuralink ile uzak geleceği oluşturuyor

Bunun daha önce de söylemiştik. Bu cihaz ya da cihazların henüz hemen hayatımıza girmesi çok da beklenmiyor. Ancak süreçte geliştirilen işlem biriminin mevcut çözümlerden çok ama çok daha gelişmiş olduğu söyleniyor ve beyin üzerinden kontrolün sadece ufak bir eğitimle mümkün olduğunu da açıklanıyor. En son yapılan açıklamada bağlantı için kafatasında bir delik açılmasına gerek duyan altyapı, burada özel robotlardan kullanıyor. Ancak gelecekte sürecin lazer kullanılarak daha kolay hale getirileceği söyleniyor.

İlginizi Çekebilir

Gelecekten gelmiş gibi duran elektrikli otomobil modeli

Paylaş