Facebook’tan sahte Instagram içeriklerine yönelik önemli hamle

08 Mayıs 2019 15:30

Sahte içeriklerin yayınlanması sorunu bütün sosyal medya platformlarının uğraşması gereken bir sorun. Bunun yanında Facebook, Instagram özelinde paylaşılan sahte içerikleri kısıtlayan yeni bir adım atıyor.

Sahte haberlerin denetlenmesine dair sosyal medya platformlarının ayrı ayrı kendi çözümleri var. Facebook yıllardır bunun önüne geçmeye çalışıyor. Şimdi de Instagram için yeni bir karar alınarak, Facebook ekibinin Instagram gönderilerini yakından denetlemesi planlanıyor. Yayınlanan sahte haberlerden dolayı hem Facebook ve hem Twitter zor zamanlar geçirdi ancak sahte haberlerin varlığı bu iki platform ile sınırlı değil. Zira çok fazla kişiye ulaşması bu platformların daha dikkatli olmasını gerektiriyor. Yakın zaman önce yapılan bir inceleme ile Instagram kullanıcılarının da yoğun bir şekilde sahte içerik veya haberleri paylaştığı tespit edildi.

Yanlış bilgi içeren mesajlara erişim konusunda zaten çalışmaları olan Facebook, yeni hamlesiyle denetleme olayını bir adım daha ileri götürüyor. Yakında potansiyel olarak yanlış bilgileri içeren yazılar, Facebook’un gerçek kontrol prosedürlerinden geçecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sahte Instagram içerikleri kaldırılmayacak, dolaşımı kısıtlanacak

Yeni sunulacak önlemini kapsamında Facebook denetleyicileri, daha önceden işaretlenmemiş Instagram görüntüleri ile çalışacak. Raporlara göre Instagram, ABD ara seçimlerinden bu yana Facebook’un kontrol ekipleriyle birlikte çalışıyor. Facebook üzerinde yanlış bilgi içeren görüntüleri tanımladığında görüntü algoritması Instagram’da başka görüntüler ile kıyaslayabilir nitelikte. Bu sayede yeni sunulan önlemler ile artık denetçilerin de Facebook’ta daha önce işaretlenmemiş görüntüleri Instagram’da bulmasını sağlıyor.

Sahte olarak tanımlanan içerikleri kaldırmayacağını açıklayan Facebook sözcüsü, “Yanlış bilgiye yaklaşımımız Facebook ile aynı, yanlış bilgi bulduğumuzda kaldırmak yerine dağıtımını azaltacağızdedi. Buna göre, yanlışlığı kanıtlanmış olan içerikler direkt kaldırılmayacak, yayılması engellenerek daha fazla kişiye ulaşması kısıtlanacak.

Instagram için bu yeni denetlenme kanalı halen test aşamasında olduğu için yakın zamanda bu özelliği uygulamada göremeyeceğiz.

İlginizi çekebilir

Uygulamanın yeni Hikayeler özelliği

Paylaş