Facebook’tan takvimleri rafa kaldıracak uygulama: Events from Facebook

10 Ekim 2016 11:30

En çok kullanılan sosyal mecralardan biri olan Facebook yeni bir uygulamayla karşımıza çıkıyor. Sitenin etkinlikler bölümünden esinlenen uygulama civardaki tüm organizasyonları tek bir çatı altında topluyor.

Events from Facebook isimli bu uygulamayı açtığınızda kendi eklediğiniz, arkadaşlarınızın yakında gideceği veya beğendiğiniz sayfaların duyurduğu etkinlikleri bir arada görebiliyorsunuz. Bunun yanında uygulama yaşadığınız ya da seyahat etmeyi planladığınız şehirdeki organizasyonları keşfedip, plan yapmanızı kolaylaştırıyor. Bunun için büyütece dokunarak ilginize göre etkinlikleri görmeniz, interaktif harita ile mekana nasıl gideceğinize karar vermeniz yeterli oluyor. Üstelik bu uygulamaya zaten varolan takvimizinizi ekleyip, ikisini birlikte kullanmanız da mümkün.

Facebook’un açıkladığı verilere gören 100 milyondan fazla insan etkinlikler kısmını kullanıyordu. Bu rakamları göz önünde bulundurunca etkinlikler için farklı bir uygulama oluşturmak oldukça mantıklı bir hamle olarak görünüyor. Events from Facebook şimdilik iOS için indirilebilir durumda ancak ülkemizde kullanılamıyor. Uygulamanın yakın zamanda Google Play Store‘a da eklenmesi bekleniyor.

Paylaş