Fisker Ocean; Dünyanın en sürdürülebilir otomobili sonunda Avrupa’da

01 Mart 2022 14:44

Amerika sonrası artık Avrupa pazarında da resmi satışlarına başlanan Fisker Ocean, gerçekleştirilen anlaşma sonrası Avusturya’da üretilecek.

Ünlü otomotiv tasarımcısı Henrik Fisker’in elektrik pazarına ciddi iddialarla sunduğu Ocean için Avrupa macerası başlıyor. Bir süredi Birleşik Devletler’de satışta olan modelin Avrupa ayağı için Avusturyalı Magna ile anlaşmaya giden Fisker, aracın üretimini bu bölgede gerçekleştirecek. İlk prototiplerinin tesislerdeki üretim bandında boy göstermeye başladığı Fisker Ocean için Avrupa lansmanı ise Mobil Dünya Kongresi kapsamında Barselona’da gerçekleştiriliyor. Üretilecek ilk prototiplerin ardından Avrupa’daki regülasyonlara göre şekillenecek olan Ocean’ın son kullanıcıya hazır haldeki örnekleri ise Kasım 2022’de banda çıkarılacak. Eğer bir aksaklık olmaz ise aracın ilk teslimatları 2023 yılında gerçekleştirişecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fisker Ocean teknik özellikleri

Dünyanın en sürdürülebilir otomobili olarak lanse edilen Ocean, özellikle içinde ve dışında kullanılan malzemelerin geri dönüşüm oranıyla adeta referans noktası. Kokpitte kullanılan plastik malzemelerin tamamında geri dönüştürülmüş ürünlerden faylanan Fisker, bunu paspaslara kadar yansıtarak dikkat çekiyor. Bununla birlikte arka bagaj bölümünde ihtiyaç duyulan lastik malzemelerin de, ömrünü tamamlamış yol lastiklerinden faydalanarak araca entegre edildiğini özellikle belirtmekte fayda var. Kabin tarafından bahsetmişken, 17,1 inçlik multimedya ekranın burada hayati rol oynadığına şahit olacağız. Ocean’ın standart donanımları arasında; otonom acil frenleme, kör nokta uyarısı, şeritte tutma asistanı, park asistanı, adaptif hız sabitleyici, trafik işareti algılama gibi pek çok aktif ve pasif parçalar konumlandırılacak. Opsiyon listesinde ise tavana entegre güneş paneli, aktif trafik asistanı, ambiyans aydınlatma, ısıtmalı koltuklar ve otomatik park desteği ön plana çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Avrupa pazarında Sport, Ultra ve Extreme olmak üzere üç farklı versiyonla satışa sunulacak olan Fisker Ocean cephesindeki temel farklar altyapı elemanları üzerine şekilleniyor. Giriş seviyesi olan Sport’ta ön bölümde konumlanmak üzere tek elektrik motoru konumlandırılıyor. 279 PS güç üreten bu versiyonda 440 kilometrelik menzil vadediliyor. Ultra versiyonuyla birlikte işin içerisine ikinci elektrik motoru dahil oluyor. Kombinasyonda 548 PS güç üreten bu motorların artan performans verilerine paralel olarak daha büyük bir batarya paketinin tercih edildiğini görüyoruz. Ocean bu versiyonuyla 610 kilometre gibi şehirler arası yolculuk yapabilecek bir elektrikli model konumuna geliyor. Ailenin zirvesindeki pakette ise çift elektrik motorunun 558 PS güç ürettiği bir tablo bizi karşılıyor. Hyper Range olarak isimlendirilen zirve batarya fonksiyonuyla donatılan bu paketle birlikte erişilebilecek maksimum değer 630 kilometre olarak veriliyor. Ocean’ın bu versiyonlardaki en iyi 0-100 değeri ise 3,9 saniye. Almanya’da 41.560 euro, Birleşik Krallık’ta ise 34.990 sterlinlik başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak olan Ocean için sipariş alımları başlamış durumda.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlginizi çekebilir

Cupra Born

Paylaş