Ford, efsane isimlerin geri dönüşünde yeni mesajı verdi

27 Mart 2023 15:33

Puma sonrasında Explorer ile sürece farklı bir bakış getiren Ford, yeni elektriklisi için yine eski isim tercihini kullanacak.

Elektrifikasyonla birlikte adeta yeni bir sayfa açma yolunda ilerleyen otomobil üreticileri kendi perspektiflerinde haritalar çiziyor. Bu noktada artık popüler olarak nitelendirebileceğimiz tercihlerden birisi de bizi geçmişe götürüyor. Renault örneğinde olduğu gibi R5’in doğrudan retro tasarım karakteriyle geleceğe taşınma yaklaşımının yanında, eski model isimlerinin de yepyeni bir gövde karakteriyle kombin edildiği tercihler de artık daha sık karşımıza çıkıyor. Ford’un kendi içinde Puma ile başlattığı ve geçtiğimiz günlerde lanse ettiği Explorer ile farklı bir bakış getirdiği bu tercihlere eklenecek yeni isim belli olmuş olabilir. Geçtiğimiz süreçte Avrupa Tasarım Başkanı Murat Güler’in de devamının geleceğini net şekilde ifade ettiği bu dönüşüm furyası hakkında marka içinden yeni bir açıklama geldi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ford Capri için yeşil ışık sinyalleri ve önemli açıklamalar

Ford Avrupa’nın tasarım ekibinde önemli rol üstlenen isimlerden biri olan Amko Leenarts’ın, süreçle ilgili geçtiğimiz süreçte de dile getirdiği mesajların aslında gerçeğe dönüşme süreci karşımıza çıkıyor. Volkswagen ortaklığından gelen MEB platformu üzerine geliştirilecek ikinci cross model için düşünülen Capri ile ilgili teknik beklentiler de şimdiden masada. İngiliz The Sun tarafından da gündeme getirilen detaylarda elektrikli Capri’nin tasarımında, klasik versiyona ithafen dörtlü far grubunun tercih edileceği ifade ediliyor. Bununla birlikte 500 kilometrelik menzil ve 300 beygirlik güç gibi kombinasyon rakamları da öne çıkarılanlar arasında. Aracın başlangıç fiyatı içinse 40.000 sterlin işaret ediliyor. 60’lı yılların sonundan 80’lerin ortalarına kadar önemli satış adetleri yakalayan Capri, Avrupa kullanıcısının tanıdığı bir isim olarak zihinlerdeki yerini koruyor.


Ford’un tasarım ekibinden gelen güncel mesajlarla örtüşen son gelişmelere önemli bir ekleme yapmakta fayda var. Tıpkı Puma’da olduğu gibi markanın hayata döndüreceği bu isimlerde Renault R5’te olduğu gibi retro tasarım tercihine kesinlikle yer verilmeyecek. Konuyla alakalı konuşan Amko Leenarts; “Ford’un eski isimleri tercih etmesi retro tasarıma geçiş yapacağı anlamına gelmiyor. Önümüzde böyle bir durum yok.” ifadelerine yer veriyor. Ford’un geçtiğimiz yıl lanse ettiği elektrikli otomobil planı da bu son gelişmelerle ışıklanmaya başlıyor. Elektrikli Puma ve Explorer sonrası Capri için verilen “dörtlü ışıklandırma” vurgusuyla, üst bölümde gördüğümüz en sağdaki model için beklentilerin yoğunlaştığını söylemek mümkün.

Paylaş