“Fotoğrafımı neden beğenmedin?” devrine son veren Instagram botu

08 Ocak 2018 09:00

Eğer sosyal medya hesaplarını sık sık kontrol eden biri değilseniz, kimi zaman arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın paylaşımlarını kontrol etmek zor bir hal alıyor. Bir de bu tanıdıklar “Paylaştığım fotoğrafı neden beğenmedin?” diye soruyorsa, işiniz daha da zor. Fakat Instagram için geliştirilen bir bor bu probleme kökten çözüm sunuyor. İstediğiniz herkesin paylaşımlarını otomatik olarak beğeniyor.

Sistem oldukça basit

Aslına bakarsanız bu botun geliştirilme amacı tam olarak haberin girişinde yazdığımız gibi oluyor. Instagram Like Bot gulzar1996 tarafından kız arkadaşına ayak uydurabilmek üzere geliştirildi. Sistem ise oldukça basit. Bot sayesinde gönderilerini devamlı takip etmek istediğini kullanıcıları belirliyorsunuz. Ardından onlar yeni paylaşımda bulunduğunda ilk beğenenlerden biri siz oluyorsunuz. Sistem 15 dakikada bir Instagram’a düşen yeni gönderileri tarıyor ve seçtiğiniz kullanıcılardan birinin paylaşım yapıp yapmadığını kontrol ediyor. Eğer yeni fotoğraf varsa otomatik olarak beğeniyor. Ardından beğenilen fotoğrafı Slack üzerinden size bildiriyor. Böylece hangi fotoğrafları beğendiğinize dair bir fikriniz oluyor. Üstelik bu botun yakında yüz tanıma teknolojisine de kavuşacağı söyleniyor.

gulzar1996 yakın zamanda benzer bir botu Twitter için de geliştirmeyi amaçlıyor. Fakat bunun ne kadar zaman alacağı belli değil. Eğer onun bu pratik çözümünden yararlanmak isterseniz Instagram Like Bot‘a buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş