Game of Thrones’un yokluğunu doldurabilecek yeni dizi: Britannia [Video]

17 Ocak 2018 22:00

Televizyon tarihinin en çok konuşulan dizilerinden Game of Thrones veda etmeye hazırlanırken, herkes onun boşluğunu dolduracak bir yapım arayışı içinde. Amazon’un izleyicilerle buluşturmaya hazırlandığı Britannia da bu çabanın ürünlerinden biri.

Britannia isminden de anlaşılabileceği üzere İngiltere’nin tarihinin başlangıç dönemini konu ediyor. Hikaye milattan önce 43 senesinde başlıyor. Britanya topraklarında kendi düzenini kurmuş olan Keltler huzur içinde yaşarken Romalılar işgal için geri dönüyor. İngiltere topraklarını Roma İmparatorluğu‘na katmayı amaçlıyorlar. Karşılarında ise savaşçı kadınlar ve güçlü druidler (kelt rahipleri) yer alıyor. Hikayenin asıl ilgi çekici kısmı ise tarihi olayların üstüne dönemin mistik havasını ekliyor olması. Keltler başarılı olabilmek için yer altı dünyasının gizemli güçlerinden yardım istiyor. Böylece olaylara gizemli ve mistik bir hava katılıyor.

Başrolde tanıdık bir isim

Bolca doğa üstü olaya ve savaşa yer verecek gibi görünen dizinin oyuncu kadrosu da dikkat çekici. Başrolde The Walking Dead‘de Vali rolüyle tanıdığımız David Morrissey yer alıyor. Ona Kelly Reilly, Nikolaj Lie Kaas, Liana Cornell, Gershwyn Eustache Jnr., Mackenzie Crook, Barry Ward, Stanley Weber ve Joe Armstrong gibi isimler eşlik ediyor.

Game of Thrones tarzı dizileri sevenlerin dikkatini çekecek gibi görünen Britannia, 18 Ocak‘tan itibaren izleyici karşısına çıkacak. Son olarak Britannia’nın 19 Ocak‘tan itibaren cuma günleri saat 22.00’de Sinema TV‘de ekrana gelmeye başlayacağını da belirtelim.

Video

Paylaş