Gelecek iPhone modelleri için hem iyi hem de kötü haber

06 Kasım 2018 20:30

Teknoloji devi Apple, iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinin ekranlarını direkt olarak Samsung Display’den alıyor. Şimdi ise sürece kimilerini üzecek yeni bir isim daha katılıyor.

Bu isim tahmin edebileceğiniz üzere LG Display. Söylendiği kadarıyla LG Display en sonunda Apple’a OLED panel vermeye başladı. Aylar süren testler ve çalışmalar sonucunda firmanın hedeflenen panel kalitesine ulaştığı belirtiliyor. Bu gelişme Apple için gerçekten çok güzel bir haber. Çünkü panel üretim konusunda Samsung’un tekeli kırılmış oluyor. Yıl sonuna kadar firma için 2 milyon kadar panel üreteceği belirtilen LG Display, dev iPhone pazarından yeniden ciddi bir pay almaya hazırlanıyor. LG tarafından üretilen panellerin ilk aşamada ekran tamiri için gelen iPhone modellerinde kullanacağı belirtiliyor. Peki bu olayda kötü olan haber ne? Kullanıcılar LG tarafından üretilen OLED ekranları çok fazla beğenmiyor. Geçen gün Huawei Mate 20 Pro‘dan kullanılan LG üretimi OLED ekranlarda çıkan sorun ve daha önce görülenler, biraz can sıkıyor. Ancak hedeflenen panel kalitesine ulaşılmış olması ön yargılı olunmaması gerektiğini gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Güncel iPhone ailesinde sadece tek bir LCD ekranlı model var

O da biliyorsunuz iPhone XR. LCD ekranı ve tek arka kamerasıyla ailenin en uygun fiyatlı modeli olan XR, son gelen bilgilere göre beklendiği kadar satmıyor. Bu da şirket için oldukça can sıkıcı görünüyor.

İlginizi Çekebilir

Çok özel bir amacı bulunan yerli akıllı saat

Paylaş