Gelecek iPhone modelleri için korkutan fiyat açıklaması

07 Ekim 2018 14:00

Apple, iPhone X ile çıktığı 999 dolar bandından inmeyi düşünmüyor. Yeni gelen bilgiler ise 2019 için korkutucu fiyat etiketlerini karşımıza getiriyor.

Digitimes‘ın haberine göre Samsung, Huawei, LG, Xiaomi, OPPO ve Vivo gibi firmalar 2019 içerisinde ilk 5G akıllı telefonlarını çıkarmaya hazırlanıyor. Apple’ın ise bu furyaya dahil olup olmayacağı şu an için bilinmiyor. Ancak firmanın süreçte fiyatlandırma konusunda sorun yaşayacağı iddia ediliyor. Burada üç farklı tahmin yürütülüyor. İlk tahmin Apple’ın büyük bir risk alarak 2019’da 5G yerine üst düzey 4G akıllı telefonlar tanıtması yönünde. Diğer tahmin ise korkutucu olan. Firmanın 2019 sonunda gerçek bir 5G akıllı telefon tanıtacağı ancak buna tam 1.300 dolar fiyat etiketi koyacağı yönünde. Yapılan üçüncü tahminde ise firmanın 899-999 dolar seviyesinde bir 4G/5G akıllı telefon ailesi tanıtacağı yer alıyor. Yani her şekilde yeni yılda da çok yüksek fiyat etiketleri bizleri bekliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple’ın iPhone satışları yüksek fiyatlara rağmen oldukça yüksek seviyede

Ancak artık sektördeki rekabet çok daha güçlü hissediliyor. Özellikle Huawei’nin Android tarafında yaptığı yenilikçi atılımlar, kullanıcıların ilgisini daha çok çekiyor. Yenilik konusunda geri kalmaya başlayan teknoloji devi, 5G konusunda 2019’u es geçerse ciddi satış kaybı yaşayabilir deniyor. Ancak elbette bunlar birer tahminden ibaret. 5G teknolojinin ancak 2020 yılında genel kitlelere hitap etmesi bekleniyor. Daha birçok ülke bu altyapıya tam olarak destek vermiyor.

İlginizi Çekebilir

Karşınızda firmanın yeni akıllı telefonlarıdan Xs Max

Paylaş