Gmail için iOS ve Android tarafında sunulan faydalı yenilik

23 Kasım 2019 14:00

Dünyanın açık ara en çok kullanılan e-posta istemcisi / uygulaması Gmail, Android ve iOS tarafında güzel bir destek kazandı.

Firmadan yapılan resmi açıklamaya göre Gmail, hem iOS hem de Android tarafında “dinamik e-posta” desteği kazandı. Bunun arkasında direkt olarak AMP altyapısı yer alıyor. Biliyorsunuz bizim de kullandığımız Google’ın AMP altyapısına sahip siteler inanılmaz hızlı açılıyor ve mobilde gezinmeyi çok kolay hale getiriyor. İşte bunu Gmail’e getiren firma, dinamik e-posta desteğiyle birçok işlem için Gmail dışına çıkılmasına gerek bırakmıyor. Bu sistemi destekleyen e-postalar ile Safari ya da Chrome açılmadan direkt olarak e-posta üstünden etkileşime girilebiliyor. Burada abonelik ayarı değiştirilebiliyor veya e-posta içerisinde içeriğe yorum dahi yapılabiliyor. Ayrıca bu sistemin bir güzelliği daha bulunuyor. O da e-posta içeriğini sürekli olarak güncel tutuyor olması. Yani e-postayı size geldiği tarihten sonra da açsanız dahi karşınızda güncel içerik buluyorsunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gmail için koyu arayüz halen birçok kişiye gelmiş değil

Uygulama geçtiğimiz hafta hem iOS hem de Android tarafında koyu arayüz güncellemesi almaya başladı. Geniş çaplı olarak göndermeye başladığı özellik, kullanıcıları fazlasıyla mutlu ediyor ancak halen birçok kişiye gelmiyor. Özellikle iOS tarafında merakla beklenen koyu mod, biliyorsunuz özellikle düşük ışıktaki kullanımı rahatlatıyor ve aynı zamanda OLED ekranlı modellerde pil ömrüne de olumlu katkı yapıyor. OLED paneller siyah üretmek için enerji harcamıyor.

İlginizi Çekebilir

Kutudan iOS 13 ile koyu modla çıkacak iPhone 11 Pro ailesi

Paylaş