Google’dan “dans figürleriniz” için hazırlanan eğlenceli yapay zeka [Video]

21 Temmuz 2018 17:00

İnternet devi Google, bugün eğlenceli bir yapay zeka aracı yayımladı. Move Mirror adı verilen yapay zeka sistemi, direkt olarak dans figürleriniz için hazırlanmış.

Google bildiğiniz üzere yapay zeka tarafına büyük önem veriyor. Makine öğrenme konusunda ciddi ilerleme kateden firma, bu yüzden elinde büyük bir görsel arşivi barındırıyor. Bunu değerlendirmek isteyen firma, karşımıza Move Mirror ile çıkıyor. Bu noktada kurulan sistem tarayıcı tabanlı çalışıyor. Kişiler bilgisayarlarının web kamerası ile “etkileyici” dans figürüleri kayıt altına alıyor. Sistem ise bu videoları analiz ediyor ve hareketleri makinenin görebileceği hale getiriyor. Daha sonra bu hareketlere uygun fotoğrafları bulan yapay zeka, ortaya ilginç bir sonuç çıkartıyor. Burada 80 bin fotoğraflık bir veri tabanı kullanan Google, dans videonuzu “başkalarını fotoğraflarıyla” oluşturuyor. Oluşturulan içeriğin GIF olarak kaydedebilmesine izin veren altyapı, ilginç ve bir o kadar da eğlenceli görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google “Move Mirror”

Arkasında oldukça gelişmiş bir altyapı yer alan sistem, alanda yapılabilecekleri göstermek adına güzel duruyor. Eğlenceli bir deneme olarak nitelendirilen altyapı, gizlilik konusunda da bir tehlike taşımıyor. Yani şirkete göre çektiğiniz videolar bir sunucuya gönderilmiyor ya da saklanmıyor. Çünkü sistem buna ihtiyaç duymuyor. Her şey TensorFlow.js ile direk olarak tarayıcı da hallediliyor.

İlgili Video

Şirketin son uygulamalarından

Paylaş