Google, Play Store logosunda yeniliğe gidiyor

12 Mayıs 2017 14:00

Android cihazların vazgeçilmezleri arasında yer alan Google Play Store ufak bir değişikliğe gitti. Uygulama mağazasının logosu artık alıştığımızdan biraz daha farklı.

Bildiğiniz gibi Google Play Store’un logosunda açık renkte bir alışveriş poşeti üzerinde yer alan renkli bir üçgen bulunuyordu. Sadeleştirmeye gitme kararı alan Google benimsediğimiz bu logodaki alışveriş poşetini çıkarttı. İçinde kırmızı, mavi, sarı ve yeşil renklerin yer aldığı üçgenin ise kalmasına karar verildi. Google bu değişikliği bir süre önce Pixel telefonlarda kullanıma sunmuştu. Yapılan güncellemeyle birlikte yeni logo tüm Android cihazlara yayılmaya başladı.

Bu değişiklik kararının temelinde yatan sebep henüz bilinmiyor. Sade fakat etkili logoların daha başarılı sonuçlar elde ettiği herkes tarafından biliniyor. Google Play Store’un logosunda yer alan alışveriş poşetini kaldırmanın kullanıcılar üzerinde büyük bir etki yaratmayacağını düşünüyor olabilirsiniz. Fakat Google bu değişiklikle kullanıcıların bilinçaltına hitap ediyor gibi görünüyor. İster istemez alışveriş poşeti kullanıcılara yeni ve güzel bir şeylere sahip olabilmek için para harcamaları gerektiğini hatırlatıyor. Poşetsiz rengarenk bir logo ise para vermeden veya sadece ufak bir miktarı gözden çıkartarak eğlenceli birçok farklı içeriğe ulaşabileceğiniz mesajını veriyor. Bakalım yeni logo kullanıcılar üzerinde istenen etkiyi yaratabilecek mi?

Paylaş