Google ve JBL ortaklığından çıkan en akıllı soundbar: Link Bar [Video]

07 Mayıs 2018 20:15

İnternet devi Google, Microsoft Build 2018’in olduğu gün ilginç bir duyuru yaptı ve gündemi ele geçirdi. Dünyaca ünlü JBL ile ortaklığa giden firma, karşımıza en akıllı soundbar modeli diyebileceğimiz Link Bar‘ı çıkarttı.

Google ve JBL ortaklığının meyvesi Link Bar, temel olarak hibrit bir ürün. Televizyonunuza bağlanarak yüksek kalite ve güçte ses verebilecen cihaz, aynı zamanda Android TV işletim sistemine sahip. Yani bağlandığı televizyonu akıllı hale getiren soundbar, önemli bir detay olarak dijital asistan Google Assistant‘a da sahip. Bünyesinde yer alan mikrofonlar ile ortamı dinleyen ve “Televizyonu ya da şu kanalı aç” gibi komutlara cevap verebilen ürün, Android TV için üretilmiş tüm oyun ve uygulamaları çalıştırabiliyor. Bu açıdan çok zengin bir içeriğe sahip olan Link Bar, olabildiğince sade bir tasarıma sahip. Normal bir soundbar gibi ince ve uzun olan ürün, sadece müzik çalmak için de kullanılabiliyor. Yani Link Bar televizyon kapalı olduğu zaman da aktif olarak kullanılabiliyor. Bu da gerçekten çok kullanışlı bir detayı oluşturuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google ve JBL, Link Bar ile soundbar’ları çok daha yetenekli hale getiriyor

Henüz satış fiyatı açıklanmayan gelişmiş soundbar, önümüzdeki son baharda satışa çıkıyor. Önünde daha aylar olan ürünü ilginç şekilde şimdiden duyuran firma, garip duran bir adım atmış gibi görünüyor. Soundbar’ın yapabildiklerini gösteren tanıtım videosu ise aşağıda yer alıyor.

Video

Paylaş