Gövdesi şekil değiştiren elektrikli otomobil: Renault Morphoz EV

02 Mart 2020 11:30

Otomobil dünyasının en büyük isimlerinden Renault, ilginç bir konsept elektrikli otomobil ile karşımızda. Morphoz EV çok özel detaylara sahip.

Elektrikli otomobil pazarında öne çıkmak isteyen isimlerin başında yer alan Renault, yeni tanıttığı Morphoz EV konseptiyle büyük ses getirmiş durumda. Hazırlanan geleceğin konsepti, özellikle “şekil değiştirebiliyor” olmasıyla dikkat çekiyor. Araçta iki farklı mod bulunuyor. İlk modun adı “City” olarak geçiyor ve şehir içi sürüşe odaklanıyor. Bu modda araç 40 kW pil paketi kullanıyor. Diğer mod ise “Travel” olarak geçiyor. İşte bu mod direkt olarak uzun yola özel olarak hazırlanmış. Travel modu açıldığı zaman aracın şekli aşağıdaki videoda da görebileceğiniz üzere değişiyor ve gövde 20 cm kadar uzuyor. Bu sayede elektrikli otomobilin gövdesine bir 50 kW pil paketi daha takılabiliyor. Bunun özel istasyonlarda çok kısa sürede yapılabildiği aktarılırken, Travel modunda tam 700 km’lik bir menzil elde ediliyor. Şekil değiştirme sürecinde uzun yola özel olarak daha aerodinamik hale geldiği de aktarılan Renault Morphoz EV, gerçekten bu konuda çok dikkat çekici görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Renault Morphoz EV, geleceği gözler önüne seren bir elektrikli otomobil

Dışı kadar iç tasarımı da oldukça fütüristik olan ve dört kişiyi oldukça konforlu şekilde taşıyabilecek şekilde hazırlanan otomobil, söylendiği kadarıyla kablosuz şarj desteğini de taşıyor. Çalışmadığı zaman pilleriyle evlere güç sağlayabildiği dahi aktarılan model, Seviye 3 otonom çalışma yetisine de sahip. Ne zaman gerçek olacağı elbette henüz açıklanmayan Morphoz EV, radikal bir gelecek denemesi olarak ciddi beğeni toplamış durumda bulunuyor.

İlgili Video

Paylaş