HMD Global, yeni Nokia telefonlar için tarihi verdi

27 Mayıs 2018 19:30

Kısa süre önce çok büyük talep gören Nokia X6‘yı tanıtan HMD Global, yeni duyurular için de tarihi verdi. Şirket düzenleyeceği etkinlikte hangi modelleri duyuracak dersiniz?

Satışa çıktığı an saniyeler içerisinde tükenen Nokia X6, şu an firmayı Çin pazarında inanılmaz mutlu ediyor. Bu pazarda başından beri ciddi talep gören firma, 29 Mayıs tarihinde yeni bir ürün duyuru etkinliğine hazırlanıyor. HMD Global ürün müdürü Juho Sarvikas’ın “size tanıtacak yeni ürünlerimiz var ve bu çok eğlenceli olacak” dediği etkinlik, “#ChargedUp” Twitter etiketiyle lanse ediliyor. Peki firmadan hangi ürünler bekleniyor? Burada ilk olarak Nokia X6‘nın global satışı hakkında bilgi verilmesi bekleniyor. Şimdilik sadece Çin’de satılan telefon, global pazarlardan da büyük talep görüyor. Yeni olaraksa Nokia X5 ve X7 modellerinin bir ihtimal tanıtılabileceği söyleniyor. Bu modelleri global olarak satacağı bilinen firmanın, Nokia 2, 3 ve 5‘in “2018” versiyonlarını da görücüye çıkartabilme ihtimali bulunuyor. Ancak bunların hiçbiri henüz kesinleşmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sözünü ettiğimiz Nokia X6’nın teknik özellikleri şöyle

5,8 inç FHD+ (1080×2280 piksel) 19:9 bir ekran üzerine kurulan model, gücünü Snapdragon 636 işlemciden alıyor. 4 GB / 6 GB RAM ve Adreno 509 GPU ile desteklenen model, 32 GB ile 64 GB olmak üzere iki farklı depolama sunuyor. Quick Charge 3.0 destekli 3.060 mAh kapasitesinde bir pil üzerine kurulan akıllı telefon, çiftli arka kamerasıyla fark yaratıyor. Burada 16 megapiksel (renkli) + 5 megapiksellik (Siyah beyaz) bir kurulum kullanılıyor. Yüz tanıma yapabilen ön kamerası da 16 megapiksel olan Nokia X6, yapay zeka temelli tüm kameralarda F2.0 diyafram getiriyor. Kutudan Android 8.1 Oreo ile çıkan akıllı telefon, parmak izi sensörünü de arkasında taşıyor. Bağlantı tarafında USB Type-C kullanan cihaz, 3.5mm kulaklık girişine de sahip.

İlgili Video

Şirket için hazırlanmış ilginç bir konsept

Paylaş