Huawei’den dikkat çeken kızaklı akıllı telefon tasarımı

04 Mart 2019 17:00

Akıllı telefon dünyasının parlayan yıldızlarından Huawei, kendi kızaklı akıllı telefon modeli üzerinde de aktif olarak çalışıyor gibi görünüyor. Karşımızda buna yönelik ilk kanıt bulunuyor.

2018’de karşımıza birçok kızaklı akıllı telefon modeli çıktı. Ancak bunların hiçbiri Huawei imzalı değildi. Sadece alt marka Honor’dan çıkan Magic 2 ile bu alana giren firma, kendi modelleri üzerinde de çalışıyor gibi görünüyor. Çünkü firma bir kızaklı akıllı telefon modeli için patent almış durumda. LetsGoDigital tarafından görselleştirilen bu yeni patente baktığımız zaman kızağında iki adet ön kamera yer alan bir  telefon karşımıza çıkıyor. Genel yapısı oldukça şık ve hepsinden önemlisi ince olan telefon, genel olarak da ince çerçevelere sahip. Kızaklı yapı nedeniyle bir ekran çentiği olmayan telefon, arkasında çiftli kamera taşıyor. Elbette satışa çıkıp çıkmayacağı bilinmeyen bu telefon, 2019 içerisinde bir sürprizle karşımıza çıkabilir deniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Huawei, son zamanlarda esas olarak katlanabilir telefon Mate X ile gündemi meşgul ediyor

Mate X gücünü 7 nm üretim sürecinden çıkan Kirin 980 işlemciden alıyor. Firmanın kendi geliştirdiği Balong 5000 modem birimi sayesinde 5G desteğini taşıyan model, iki parça halinde 4.500 mAh kapasitesinde pil üzerine kuruluyor. Modelde temel olarak 8 inç boyutunda tek bir esnek OLED ekran yer alıyor. Kapatıldığı zaman bu ekran önde 6,6 inç 2480×1148 piksel, arkada ise 6,38 inç 2480×829 piksel ekran alanı sunuyor. Bu açıdan şaşırtan telefon, yan tarafında Leica imzalı üçlü kamera sistemi taşıyor.

İlginizi Çekebilir

Mate X için hazırlanan tanıtım videosu

Paylaş