Huawei’den dikkat çeken Mate 30 hamlesi

20 Haziran 2019 13:00

Amerika ambargosu altında bulunan Huawei, ekim ayı gibi gelmesi beklenen Mate 30 ailesi için ortaya çıkan önemli bir haberle gündemde.

Huawei, geçtiğimiz günlerde 2019 yılı toplamında akıllı telefon sevkiyatımız 40 ila 60 milyon arasında düşecek açıklaması yaptı. Şirket bunlara ek olarak 2019 ve 2020’de toplam 100 milyar dolarlık bir satış düşüşü beklediklerini de açıklıyor. 2019 ilk çeyrekte 59 milyon telefon sevkiyatı yapan firmanın, bu yılı genel olarak 140 – 150 milyon civarlarında kapatacağı tahmin ediliyor. İşte bunların üstüne yeni bir haber daha ortaya çıkmış durumda. Söylendiği kadarıyla teknoloji devi “Mate 30 ailesinin” için verdiği siparişleri azaltıyor. Yani yeni ailenin üretimini düşüren firma, yeni cihazlarına olan talebin normalden çok daha düşük olacağını bildiği için tüm planlarını gelişmeler ışığında güncelliyor. Bu da elbette firma için güzel durmuyor. Mate 30 ailesinde kullanılacak işletim sistemi hakkında da henüz kesin bilgiler bulunmuyor. Modelde ya Play Store olmadan Android kullanılacak ya da firmanın kendi işletim sistemi HongMeng karşımıza çıkacak deniyor. Satış konusunda en büyük etken şu an işletim sistemi konumunda bulunuyor. Kişiler mutlaka ama mutlaka Android uygulamalarının çalıştığı bir altyapı istiyor. Firma burada kendi uygulama marketini öne çıkarmaya ve zenginleştirmeye çalışıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ailede en çok Huawei Mate 30 Pro büyük ses getirecek

Cihaz duyduğumuz kadarıyla 90 Hz bir OLED ekran üzerine kuruluyor. OnePlus 7 Pro’da da gördüğümüz bu ekran, cihazın inanılmaz bir akıcılık sunacağı anlamına geliyor. Yüksek yenileme hızı sadece oyunlarda değil menüler arasında gezerken bile gerçekten büyük fark yaratıyor. Cihazın gücünü Kirin 985 işlemciden alacağı, 5G desteği sunacağı, 55W hızlı şarj getireceği ve 4.200 mAh pilinin olacağı da söylentiler arasında.

İlginizi Çekebilir

Spotify’dan yapılan en son yenilik

Paylaş