Huawei Mate 20 Pro ve iPhone Xs Max karşılaştırması

17 Ekim 2018 20:00

Performansları ve tasarımlarıyla çoğu kişinin hayallerini süsleyen Huawei Mate 20 Pro ile iPhone Xs Max karşı karşıya. Bu yılın en iddialı telefonları arasında yer alan Huawei Mate 20 Pro ve iPhone Xs Max, bilgisayarları geride bırakan performanslarıyla dikkat çekiyor.

2018 yılının en iyi akıllı telefonları arasında gösterilen modellerden Huawei Mate 20 Pro, Leica imzalı 3’lü kamera sistemiyle fark yaratıyor. Özellikle düşük ışıkta çok iyi performans sergileyen Mate 20 Pro, aynı zamanda detaylı fotoğraflar çekmek için 40 megapiksel kameraya destek veriyor. iPhone Xs Max’te 12 megapiksellik çift kameranın yer aldığını belirtelim. Selfie çekmeyi seven kullanıcılar için Mate 20 Pro’da 24 megapiksellik kamera, iPhone Xs Max’te 7 megapiksellik kamera yer alıyor.

7 nm üretim süreciyle üretilen telefonlardan Mate 20 Pro’da Kirin 980 işlemcisi, iPhone Xs Max’te ise A12 Bionic işlemcisi mevcut. Her iki telefonda performansa ihtiyaç duyan oyunları sorunsuz bir şekilde çalıştırabiliyor. Ekran çözünürlüklerini değerlendirdiğimizde Huawei Mate 20 Pro’nun iPhone Xs Max’ten daha yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olduğunu görüyoruz. Pil kapasitesine bakıldığında Mate 20 Pro’nun iPhone Xs Max’ten daha başarılı olduğunu söylemek mümkün. Mate 20 Pro’da parmak izi sensörü ana ekranda yer alırken, iPhone Xs Max’te parmak izi sensörü bulunmuyor. 40W hızlı şarj destekleyen Mate 20 Pro’yu 30 dakika şarj ettiğinizde yüzde 70 doluluğa ulaşıyor. Kablosuz olarak şarj edilebilen cihazın kablosuz şarj desteği ise 15W.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karşılaştırma tablosu

Huawei Mate 20 Pro hakkındaki detaylara buraya, iPhone Xs Max hakkındaki detaylara  buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Video

Paylaş