Huawei’nin gelecek telefonları için ortaya çıkan ilginç kılıf planı

26 Ağustos 2019 14:00

Şu sıralar Mate 30 ailesini satışa sunmak için gün sayan Huawei, gelecek telefonları için güzel bir hazırlık içerisinde daha bulunuyor.

Huawei, ilk çıktığında ciddi ses getiren Motorola Moto Mod aksesuar serisinin bir benzerini kendi ekosistemi için hazırlıyor. Bluetooth SIG kayıtlarında birçok Bluetooth destekli “akıllı kılıfın” kaydını alan teknoloji devi, burada çok sayıda seçenek sunacak gibi görünüyor. Kayıtlara göre oyun kılıfı, sağlık kılıfı, müzik kılıfı vb. gibi eklentiler yolda bulunuyor. Moto Mod’lar gibi telefonlara pinler üstünden değil kablosuz olarak bağlanacak bu kılıflar, cihazı koruma yanında yeni özellikler de dahil edecek gibi görünüyor. Biliyorsunuz telefonların içerisinde çok kısıtlı bir alan bulunuyor. Huawei de telefonun içerisine koyamadığı / sığdıramadığı özellikleri gelişmiş kılıflara koyacak ve özel aksesuarlar olarak sunacak gibi görünüyor. Burada özellikle sağlık odaklı kılıf dikkat çekecek izlenimi oluşturuyor. Çünkü kayıtlarda “glukoz izleme, kan basıncı, nabız oksimetresi ve nabız ölçümü” gibi önemli şeylerin adı geçiyor. Bu ürünler için Audrey, Kelly, Elsa, Danube, Volga, Maxwell, Sulawesi ve Wagner gibi isimleri de kayıtladığı görülen firma, ilk çıkışı Mate 30 ailesiyle yapabilir deniyor. Ürünlerin görüntüsü içinse heniz bir sızıntı bulunmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Huawei Mate 30 ailesi çok büyük merak uyandırıyor

Burada en çok ses getiren model ise elbette Mate 30 Pro oluyor. Gücünü yeni nesil Kirin 990 işlemciden alacak telefonun, 90 Hz bir OLED ekran ile yolda olduğu biliniyor. 55W hızlı şarj destekli 4.500 mAh pilinin olacağı belirtilen modelin, kutusundan Android Pie ile çıkacağı tahmin ediliyor. Telefonun arkasında 40 megapiksel + 40 megapiksel + 8 megapiksel + ToF sensörü yer alıyor. 40 megapiksel Sony sensörlerden ilkinin 1/1.5 inç boyuta ve f/1.6 – f/1.4 değişken diyaframa sahip olacağı biliniyor. Diğer 40 megapiksel sensörün ise 1/1.7 inç boyuta ve 120 derece ultra geniş açıya sahip olduğu belirtiliyor. 5G desteğini taşıyan bir versiyonunun olacağı düşünülen cihazın, kutusundan Android 10 ile çıkacağı belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir

Çıkmayan telefon için hazırlanan özel versiyonlar

Paylaş