Huawei P20 Pro ve iPhone X karşılaştırması

29 Mart 2018 20:00

Huawei‘nin üst segment telefonu P20 Pro ile Apple’ın amiral gemisi telefonu iPhone X’u karşı karşıya getirdik. Sahip olduğu özelliklerle teknoloji gündemine bomba gibi düşen Huawei P20 Pro, kamera performansıyla farkını ortaya koyuyor.

Leica imzasını taşıyan üç adet kamerasıyla göze çarpan Huawei P20 Pro’da 40 megapiksel sensöre, 20 megapiksel monokrom sensör ve 8 megapiksel sensör eşlik ediyor. P20 Pro, 3 kat optik yakınlaştırma ve 5 kat hibrit yakınlaştırma özelliğine sahipken, iPhone X 2 kat optik yakınlaştırma yapılabiliyor. Yakınlaştırma özelliği kullanıldığında Huawei P20 Pro’nun iPhone X’a kıyasla daha başarılı olduğu ilk örnek fotoğraflara bakıldığında görülüyor. Düşük ışık koşullarında da Huawei P20 Pro, iPhone X’dan daha az gren üretiyor. Galaxy S9 ve Xperia XZ Premium’da olduğu gibi P20 Pro’da 960 fps ağır çekim moduna sahip. iPhone X’da 960 fps süper ağır çekim özelliğinin olmadığını belirtelim. P20 Pro’nun ön kısmında 24 megapiksellik bir kamera yer alırken, iPhone X’da F/2.2 diyaframlı 7 megapiksellik bir kamera mevcut. Bu arada her iki telefonda da portre ışığı özelliğinin yer aldığını belirtelim. RAM performanslarını karşılaştırdığımızda P20 Pro’da iPhone X’dan daha yüksek RAM’in yer aldığı görülüyor. P20 Pro’da parmak izi sensörü yer alırken, iPhone X’da parmak izi sensörü yer almıyor.

Huawei P20 Pro ve iPhone X, güçlü özellikleriyle fark yaratıyor

Huawei P20 Pro’yu iPhone X’dan ayıran diğer farklara haberin devamındaki tablo üzerinden ulaşabilirsiniz. Huawei P20 Pro’nun tüm detaylarına buraya, iPhone X’un tüm detaylarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Paylaş