Huawei P40 ailesi için çok önemli HarmonyOS açıklaması

09 Eylül 2019 15:00

Huawei’nin Amerika ile olan sorunları çözülmüyor. Durum böyle olunca firma 2020’de gelecek Huawei P40 serisi için önemli bir karar vermiş durumda.

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump, biliyorsunuz sık sık Huawei için oldukça kötü açıklamalar yapıyor. En son açıklamasında bir kez daha Huawei’yi “ulusal güvenlik riski” olarak aktaran Trump, “o firma askerlerimiz ve istihbarat servislerimiz için büyük bir endişe kaynağı ve onlarla iş yapmıyoruz… Çin ile ilgili olarak ne olacağını göreceğiz, ancak Huawei tartışmak istediğimiz bir oyuncu değil” demişti. İşte bu durum bir türlü çözülecek gibi durmuyor. Durum böyle olunca da firma yeni modellerinde ciddi ciddi Android’i bırakmayı düşünüyor. IFA 2019 kapsamında konuşan mobil tarafın CEO’su Richard Yu‘ya göre Huawei P40 ailesi 2020 yılında “yüksek ihtimalle” HarmonyOS işletim sistemi ile gelecek. Geçtiğimiz ay tanıtılan yeni işletim sistemi, şirketin geleceği ve bağımsızlığı için büyük önem arz ediyor ve ilk büyük adım P40 serisi ile atılacak gibi duruyor. Başta işi çok zor olacak sürüm, sağlam bir bütçe ile uygulama desteği sağlanırsa Android’e sağlam bir rakip olabilir deniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Huawei ambargosu Mate 30 ailesini de zora sokuyor

Biliyorsunuz bu yüzden telefonların sadece Çin pazarında satılacağı aktarılıyor. Google Play servisleri ve uygulamaları olmadan telefonların satmayacağını iyi bilen firma, bu yüzden büyük bir global çıkıştan kaçınıyor. Firmanın açık kaynak kodlu Android üzerindeki kullanım için daha zaman ihtiyacı bulunuyor. Son gelen bilgilere göre Google uygulamalarının sonradan yüklenebileceği telefonlar, yine de geri planda kalacak gibi duruyor.

İlginizi Çekebilir

Huawei’nin gelecek telefonlarında yer alacak özellik

Paylaş