Hyundai Staria; Güney Koreli üreticinin fütüristik modeli için Avrupa macerası başlıyor

18 Ağustos 2021 20:29

Markanın radikal tasarım uygulamasını yepyeni bir segmentte temsil edecek olan Hyundai Staria için Almanya üzerinden yurt dışı fiyatları da görüldü.

Ürün gamında birbirinden farklı tasarım karakterlerine sahip modellere yer vererek son yılda pek çok markadan farklı bir yaklaşım sergileyen Hyundai, Staria ile bu felsefeyi bambaşka bir segmente taşıdı. Küresel lansmanı geçtiğimiz mart ayında yapılan modelin Güney Kore sonrası Avrupa macerası Almanya odağında başlıyor. Sipariş alımlarına başlanan Hyundai Staria, Almanya’da en yüksek donanım kombinasyonunda arkadan çekişli olarak 56.150 euroluk etikete sahip. Aracı 4×4 olarak sahip almak isteyenlerinse 58.150 euroyu gözden çıkarması gerekecek. 2022 model yılıyla birlikte ise ailenin 40 bin euro altında konumlanacak daha erişilebilir versiyonlarının da kademeli olarak satışa sunulması planlanıyor.

Hyundai Staria için öne çıkan detaylar

5.253 milimetre uzunluk, 1.997 milimetre genişlik, 1.990 milimetre yükseklik ve 3.273 milimetre aks mesafesi değerleriyle gelecek ola Staria iç yaşam alanı olarak fazlasıyla cömert bir model olacak. Koltukların pasif hale getirildiği farklı formüllere göre 5.000 litreye kadar esneyebilen bagaj hacmi bu noktada beklentileri karşılayacak dinamikler arasında.

Staria’nın ilk aşamadaki versiyon seçenekleri koltuk dizilimleri üzerine şekilleniyor. 11, 9 ve 7 koltuklu dizilim şeklinde tercih edilebilen iç yaşam alanlarıyla birlikte Premium donanım seviyesi ön planda olacak. Staria’nın kokpit bölümü de kendine has donanımlarla dikkat çekiyor. 10,25 inçlik dijital sürücü ekranıyla birlikte konsolun merkezinde konumlandırılan yeni tip multimedya sistem burada sıkça deneyimlenecekler arasında. 64 farklı renk seçeneğiyle gelen iç ambiyans aydınlatması ve döşeme seçenekleri de yine bu bölümdeki görünümü tamamlayan parçalardan.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aracın motor seçenekleri ise iki farklı üniteden oluşuyor. Giriş seviyesinde yer alan 2,2 litrelik dizel motor 175 beygir güç ve 431 Nm tork üretiyor. Burada 6 kademeli manuel ve 8 kademeli otomatik şanzıman tercih listesinde. Bir üst noktada yer alan 3,5 litrelik atmosferik motor ise 270 beygir güç ve 331 Nm torkla gelecek.

İlgili video

Hyundai Ioniq 5

Paylaş